«Γονείς μάθετε να διαβάζετε όσα τα παιδιά δεν λένε με λόγια» – Εξομολόγηση θύματος κακοποίησης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Γονείς μάθετε να διαβάζετε όσα τα παιδιά δεν λένε με λόγια» – Εξομολόγηση θύματος κακοποίησης

SHARE THIS

«Το μόνο που θέλω να φωνάξω και να τονίσω προς όλους τους γονείς είναι να βλέπουν τα σημάδια, να μην δείχνουν τυφλή εμπιστοσύνη σε κανέναν και να μάθουν να διαβάζουν όσα τα παιδιά τους δεν τους λένε με λόγια.»

Μια συγκλονιστική εξομολόγηση κακοποίησης ανηλίκου, ήρθε στο φως της δημοσιότητας, μέσα από τη σελίδα Μη γεννήσεις κοριτσάκι, μέσω μηνύματος που έστειλε αναγνώστρια. Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω κοπέλα, όπως αναφέρει, κακοποιούταν από συγγενικό της πρόσωπο, στην τρυφερή ηλικία των 9-10 ετών.

Η κοπέλα, θύμα παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, μεταξύ άλλων τονίζει πως δεν είπε ποτέ τίποτα στους γονείς της, φοβούμενη τις συνέπειες, ενώ η ίδια πια κάνει έκκληση σε όλους τους γονείς να βλέπουν τα σημάδια και να μη δείχνουν τυφλή εμπιστοσύνη σε κανέναν, να διαβάζουν όσα τα παιδιά τους δεν τους λένε με λόγια. Μόνο έτσι θα σωθούν πολλά παιδάκια από τη φρίκη που μπορεί να βιώνουν, όπως επισημαίνει.

Αναλυτικά όσα εξομολογείται στο μήνυμά της:

«Καλησπέρα, διαβάζοντας τις ιστορίες άλλων γυναικών περί σεξουαλικής κακοποίησης αποφάσισα να μοιραστώ και τη δική μου. Διαρκώς έρχονται στο μυαλό μου «μνήμες» από τότε που ήμουν περίπου 9 με 10 ετών και με κακοποιούσε ένας στενός συγγενής. Ήμουν παιδί αλλά δεν τον ένοιαξε, ούτε τον σταμάτησε το γεγονός ότι για εμάς ήταν μέλος της οικογένειας.

Δεν είπα ποτέ τίποτα στους γονείς μου, φοβόμουν, όχι ότι δεν θα με πίστευαν αλλά ήξερα ότι μετά δεν θα υπήρχε γυρισμός, ο πατέρας μου δεν θα το άφηνε έτσι και σίγουρα δεν θα είχαμε καλή εξέλιξη. Προσπαθούσα να τον αποφεύγω όσο μπορούσα αλλά δυστυχώς πάντα με την πρώτη ευκαιρία που του δινόταν έβγαζε πάνω μου την αρρώστια που κουβαλούσε.

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε, φυσικά και δεν ξέχασα ποτέ, το θέμα μου είναι ότι έρχονται στιγμές ακόμη και τώρα που θα τον συναντήσω και πρέπει να λέμε ένα γεια τυπικό. Πολλές φορές δεν εμφανίζομαι καν όταν έρχεται στο πατρικό μου, προτιμώ να είμαι στο δωμάτιό μου μέχρι να «ξεκουμπιστεί» και άλλες σιχαίνομαι και μόνο που τον αντικρίζω.

Δεν υπάρχει περίπτωση να πω τώρα κάτι στους δικούς μου, δεν χρειάζεται να τους φορτώσω κάτι τέτοιο, εφόσον έχουν περάσει τόσα χρόνια, το μόνο που θέλω να φωνάξω και να τονίσω προς όλους τους γονείς είναι να βλέπουν τα σημάδια, να μην δείχνουν τυφλή εμπιστοσύνη σε κανέναν και να μάθουν να διαβάζουν όσα τα παιδιά τους δεν τους λένε με λόγια, σίγουρα θα βοηθήσει να σωθούν πολλά παιδιά.

Και ξέρω πολύ καλά πλέον ότι ο κακοποιητής είναι μέσα από το στενό συγγενικό και φιλικό περιβάλλον ,για αυτό προσοχή, τα μάτια όλων δεκατέσσερα, μην αγνοείται την συμπεριφορά των παιδιών σας τις περισσότερες φορές λέει πολλά.»

Exit mobile version