Guardian για ΟΑΚΑ: Ίσως «ξηλωθεί» το στέγαστρο Καλατράβα
EUROKINISSI / ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Guardian για ΟΑΚΑ: Ίσως «ξηλωθεί» το στέγαστρο Καλατράβα

SHARE THIS

«Οι αξιωματούχοι άρχισαν να "ψιθυρίζουν" το αδιανόητο: Ίσως ήταν καιρός να διαλύσουν τη διάσημη στέγη» αναφέρει ο Guardian.

Την προσοχή του διεθνούς Τύπου έχει «τραβήξει» η επ’ αόριστον αναστολή λειτουργίας του ΟΑΚΑ, του μεγαλύτερου ελληνικού σταδίου, λόγω προβλημάτων στατικότητας στο περίφημο στέγαστρο Καλατράβα.

Μετά το πρακτορείο Reuters, και ο βρετανικός Guardian δημοσιεύει άρθρο για το θέμα, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι αξιωματούχοι στην Ελλάδα πλέον συζητούν το ενδεχόμενο ακόμη και να ξηλωθεί το στέγαστρο Καλατράβα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται πηγή με γνώση των όλων όσων εξελίσσονται, «Τίποτα προς το παρόν δεν αποκλείεται. Ίσως θα πρέπει να απομακρυνθεί».

«Το 2004 το ΟΑΚΑ αποτελούσε σύμβολο αξιοπιστίας για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, αλλά οι ανησυχίες για την ασφάλεια έκαναν τους αξιωματούχους να σκέφτονται το αδιανόητο», γράφει η Helen Smith.

«Ήταν μία οροφή που συμβόλιζε την Ολυμπιακή δόξα: ένας γιγαντιαίος θόλος από χάλυβα και λευκές βέργες που «αγκάλιαζε» το στάδιο, που θα αποτελούσε το κέντρο των Αγώνων της Αθήνας το 2004. Μία κατασκευή εμβληματική», αναφέρει η αρθρογράφος.

Στη συνέχεια, μεταφέρονται οι δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, που απαντώντας για το πότε προβλέπεται να ανοίξει ξανά το Ολυμπιακό Στάδιο, δήλωσε:«Θα ήταν πολύ επιπόλαιο, θα έλεγα και αστείο ως πολιτικός υπεύθυνος και για τον αθλητισμό της χώρας μας και μη αρμόδιος να τοποθετηθώ εγώ με ακριβές χρονοδιάγραμμα πως θα γίνουν οι ενέργειες και πότε θα ανοίξει είτε το ποδηλατοδρόμιο, είτε το γήπεδο».

Όπως γράφει το δημοσίευμα, την Τετάρτη, «ενώ το κόστος από το κλείσιμο του γηπέδου ξεκίνησε να φαίνεται – συμπεριλαμβανομένης μιας sold-out συναυλίας των Coldplay τον επόμενο χρόνο – οι αξιωματούχοι άρχισαν να «ψιθυρίζουν» το αδιανόητο: Ίσως ήταν καιρός να διαλύσουν τη διάσημη στέγη συνολικά. Η σκουριά δεν είχε βρεθεί μόνο στα χαλύβδινα καλώδια και στις καμάρες του, αλλά ακόμη και στα μπουλόνια που το συγκρατούσαν. «Τίποτα προς το παρόν δεν αποκλείεται», είπε μια καλά ενημερωμένη πηγή.  «Ίσως θα πρέπει να απομακρυνθεί».

Exit mobile version