Η ακρίβεια αφαιμάσσει τα νοικοκυριά: Κάθε μέρα 500 διακοπές ρεύματος σε Αττική
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ακρίβεια αφαιμάσσει τα νοικοκυριά: Κάθε μέρα 500 διακοπές ρεύματος σε Αττική

SHARE THIS

Οι καταναλωτές δεν μπορούν να πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά, με τις εντολές για διακοπή ρεύματος ολοένα και να αυξάνονται.

Η ενεργειακή ακρίβεια αφαιμάσσει τα νοικοκυριά, καθώς για έναν ακόμη μήνα αυξάνονται οι καταναλωτές που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην πληρωμή των αυξημένων λογαριασμών ρεύματος με την Αττική μόνο να μετρά κάθε μέρα 500 διακοπές ρεύματος κάθε μέρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», το πρώτο τετράμηνο του έτους οι εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης προς τον ΔΕΔΔΗΕ μόνο στην Αττική φθάνουν τις 500 κάθε ημέρα, αφού, ακόμα και με διακανονισμό, ο λογαριασμός είναι… ασήκωτος για κάθε νοικοκυριό. Οι διακανονισμοί αυξάνονται, όμως το 70% δεν τηρείται, καθώς οι καταναλωτές βρίσκονται σε δεινή θέση με την πληθωριστική κρίση.

Οι καταναλωτές δεν μπορούν να πληρώσουν 

Με αυξητικό ρυθμό κινούνται και οι ανεξόφλητες οφειλές, με την αγορά να εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για την εκτόξευσή τους μετά τη νομική αμφισβήτηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Στα γραφεία των παρόχων τις τελευταίες δύο εβδομάδες άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτες ατομικές και συλλογικές αγωγές από καταναλωτές που διαπίστωσαν ότι χρεώνονται με ρήτρα, χωρίς να προβλέπεται στις συμβάσεις τους, αλλά και από καταναλωτές που αμφισβητούν τον τρόπο εφαρμογής της. Καθημερινά, επίσης, πολλαπλασιάζεται ο αριθμός των τηλεφωνημάτων πελατών προς τους παρόχους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη ρήτρα αλλά και να ρωτήσουν εάν θα τους κοπεί το ρεύμα στην περίπτωση που δεν την πληρώσουν.

Την η πρώτη αγωγή της ΕΚΠΟΙΖΩ καθώς και η πρώτη συλλογική αγωγή 1.700 πολιτών από το ΙΝΚΑ. Παρέμβαση υπέρ της αγωγής που ζητεί να κηρυχθεί παράνομη η ρήτρα θα κάνει και η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως σε λίγες ημέρες, την 1η Ιουνίου θα συζητηθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η πρώτη συλλογική προσφυγή κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής. Μέχρι στιγμής, πάντως, έχουν εκδοθεί δύο προσωρινές δικαστικές αποφάσεις, που απαγορεύουν τη διακοπή ρεύματος σε ξενοδοχεία που δεν πλήρωσαν τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Exit mobile version