Η αλληλεγγύη είναι η μόνη λύση: Εθελοντές έφτιαξαν και μοίρασαν ζεστό φαγητό & κουβέρτες σε αστέγους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η αλληλεγγύη είναι η μόνη λύση: Εθελοντές έφτιαξαν και μοίρασαν ζεστό φαγητό & κουβέρτες σε αστέγους

SHARE THIS

«Την ίδια στιγμή που δαπανούνται εκατομμύρια για αστυνομία, στρατιωτικό οπλισμό και εικοσάλεπτες φιέστες στο Λυκαβηττό, οι πόλεις μας γίνονται πρόσφοροι τόποι να πεθάνει κανείς στο δρόμο ή σε κάποιο υποστελεχωμένο νοσοκομείο».

Τελικά το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον. Όσο η πολιτεία αδιαφορεί για τους πολίτες και διοργανώνει μόνο επικοινωνιακά show για τους αστέγους, εθελοντές μαγειρεύουν και μοιράζουν ζεστό φαγητό και κουβέρτες στους συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη. Ειδικά τις τελευταίες μέρες οι άστεγοι της χώρας βιώνουν ακόμη δυσκολότερες συνθήκες με την επέλαση της κακοκαιρίας και τη θερμοκρασία να φτάνει και υπό του μηδενός.

Το Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος και άτομα από τη Λαϊκή Συνέλευση, ανέλαβαν μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης για να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν. Αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανάρτησή τους: «Την ίδια στιγμή που δαπανούνται εκατομμύρια για αστυνομία, στρατιωτικό οπλισμό και εικοσάλεπτες φιέστες στο Λυκαβηττό, οι πόλεις μας γίνονται πρόσφοροι τόποι να πεθάνει κανείς στο δρόμο ή σε κάποιο υποστελεχωμένο νοσοκομείο».

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από δύο ημέρες ένας άστεγος συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του αβοήθητος από το κρύο, ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Τις τελευταίες 3 μέρες, της πιο έντονης κακοκαιρίας, Το Καφενείο Στην Ακαδημία Πλάτωνος και άτομα από τη Λαϊκή Συνέλευση φτιάξαμε και μοιρασαμε πάνω από 150 ζεστά γεύματα και ροφήματα αλλά και ρούχα και κουβέρτες στις άστεγες και τους άστεγους της Αθήνας.
Χθες ένας άστεγος πέθανε από υποθερμία στην Θεσσαλονίκη.
Η αστική πολιτική χαράσσεται πάνω στα σώματα και τις ζωές μας ανεξίτηλα.
Την ίδια στιγμή που δαπανούνται εκατομμύρια για αστυνομία, στρατιωτικό οπλισμό και εικοσαλεπτες φιέστες στο Λυκαβηττό, οι πόλεις μας γίνονται πρόσφοροι τόποι να πεθάνει κανείς στο δρόμο ή σε κάποιο υποστελεχωμένο νοσοκομείο.
Με την αλληλεγγύη μας θα τους συντρίψουμε και θα ζήσουμε αλλιώς.
Όσοι/ες επιθυμούν μπορούν να φέρουν χοντρά ρούχα, κάλτσες και κουβέρτες στο στέκι της λαϊκής συνέλευσης (Αμφιαράου 153) ώστε σε αντίστοιχη περίπτωση έντονης κακοκαιρίας να μπορούμε να τα μοιράσουμε έγκαιρα σε όσες και όσους τα έχουν ανάγκη.
Τηλ. Επικοινωνίας: 6982774998 , 6944668923

Exit mobile version