«Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας»: Δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας»: Δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

SHARE THIS

«Δεν μπορεί κανένας να μας κλέψει το μόχθο. Γειωμένοι στην πραγματικότητα συνεχίζουμε», δήλωσε ο Παναγιώτης Πολίτης.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ κλιμακώνεται και γίνεται διαρκώς πιο μεγαλειώδης. Σήμερα σε μία ακόμη δυναμική συγκέντρωση, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, στην πύλη του εργοστασίου της Λάρυμνας έδωσαν και πάλι την απάντησή τους στα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης.

Το μήνυμα ότι «από τις εργασίες και τα σπίτια δεν πρόκειται να βγούμε», στάλθηκε για μία ακόμη φορά σε κυβέρνηση και επίδοξους επενδυτές, ενώ εργαζόμενοι και σωματεία τόνισαν την αποφασιστικότητα τους να συνεχίσουν τον αγώνα «μέχρι το τέλος».

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ βρέθηκαν για μία ακόμη φορά οι γυναίκες της περιοχής και η Επιτροπή Αγώνα Γυναικών ΛΑΡΚΟ, καθώς και εκπρόσωποι Συνδικάτων και εργαζόμενοι από τη Στερεά Ελλάδα.

Οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης ενάντια στην επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη

Η απεργιακή συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, Γιώργο Οικονόμου, εκφράζοντας την στήριξη και αλληλεγγύη των εργαζομένων της περιοχής, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη περαιτέρω οργάνωσης και κλιμάκωση της πάλης ενάντια στην επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη, όπως δημοσιεύει το 902.gr.

Την αποφασιστικότητα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ να συνεχίσουν τον αγώνα τόνισαν στον χαιρετισμό τους ο Γιώργος Κάζας, ταμίας του επιχειρησιακού Σωματείου, ο Τάκης Καραμέρης, εργαζόμενος της ΛΑΡΚΟ και η Γιάννα Αστερίου, εργαζόμενη στη ΛΑΡΚΟ και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Γυναικών ΛΑΡΚΟ.

Δε μπορεί κανένας να μας κλέψει το μόχθο

Στην ομιλία του ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, τόνισε ότι «το μήνυμα που πρέπει να περάσει είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει η ΛΑΡΚΟ, δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξουν άλλοι άνεργοι, δεν θα επιτρέψουμε να μαραζώσει η περιοχή μας. Μέχρι σήμερα καλά βαδίζουμε. Με βήματα σιγουριάς, σταθερά, αποφασιστικά, μέρα με τη μέρα βρισκόμαστε και σε καλύτερη θέση. Στόχος τους είναι να μας σπάσουν και να αποδεχτούμε τα σχέδιά τους. Αγάντα, Δεν χρειάζεται άγχος. Εμείς κερδίζουμε, μέρα με την μέρα, εμείς ερχόμαστε σε καλύτερη θέση. Στόχος μας είναι με ασφάλεια στην εργασία να ανέβει η παραγωγή. Όσο παράγουμε δεν μπορεί να μας κουνήσει κανένας, δεν μπορεί κανένας να μας κλέψει το μόχθο. Γειωμένοι στην πραγματικότητα συνεχίζουμε».

Στη σημερινή μεγάλη πανελλαδική πανεργατική Απεργία συμμετέχει και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας.

Όπως σημειώνει το ΕΚΛ θα συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, προκειμένου να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα των εργατών της, να παραμείνουν στην δουλειά και να μην πεταχτούν έξω από τα σπίτια τους.

«Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργαζομένων», αναφέρει.

Exit mobile version