Η αλληλεγγύη κερδίζει: Βρέθηκε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό για τον Γιώργο!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η αλληλεγγύη κερδίζει: Βρέθηκε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό για τον Γιώργο!

SHARE THIS

Στην επίλυση του προβλήματος φαίνεται ότι συνέβαλε η πολύτιμη παρέμβαση του γνωστού καλαθοσφαιριστή Δημήτρη Παπανικολάου.  

Ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και υποστήριξης στον συμμαθητή τους, Γιώργο Καλαρύτη, που ταλαιπωρούταν από την μη έλευση ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού (συνοδού), η οποία είναι άκρως απαραίτητη για την παρουσία του στο μάθημα, είχαν στείλει οι μαθητές του ΓΕΛ Βαρθολομιού. Έδειξαν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στο συμμαθητή τους και απέδειξαν ότι η αλληλεγγύη κερδίζει!

Ακόμη μία επιτυχία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως. Πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε το σχολείο, ο μαθητής Γιώργος Καλαρύτης στερούταν το ειδικό βοηθητικό προσωπικό. Όσο ασχολείται με την αξιολόγηση έχει αφήσει μαθητές να κάνουν μάθημα σε χαρτόκουτα, σε δομές που καταρρέουν και όπως και στην περίπτωση του Γιώργου έχει αποκλείσει μαθητές από τη εκπαιδευτική κοινότητα.

Μετά από τον αγώνα της οικογένειας, της τοπικής κοινωνίας, αλλά και των συμμαθητών του, που στάθηκαν στο πλευρό του εξαρχής, αλλά και με την καθοριστική συμβολή του πρώην καλαθοσφαιριστή Δημήτρη Παπανικολάου τα κατάφερε!

Η μητέρα του Γιώργου, Χρύσα, συγκινημένη από το μαζικό «αγκάλιασμα» που έχει δεχθεί ο γιός της από όλους ευχαρίστησε τα πρόσωπα που βοήθησαν τα μέγιστα για την ικανοποίηση του αιτήματός της, όπως δημοσιεύει το patrisnews.gr.

Σημαντική η συμβολή του Δημήτρη Παπανικολάου

Ειδικότερα, όπως η ίδια ανέφερε σημαντικό ρόλο στην άμεση επίλυση του προβλήματος φαίνεται ότι έπαιξε η πολύτιμη παρέμβαση του γνωστού καλαθοσφαιριστή Δημήτρη Παπανικολάου, ο οποίος ευαισθητοποιημένος από όσα βιώνει ο νεαρός Γιώργος θέλησε να βοηθήσει την κατάσταση πιέζοντας με τον τρόπο του και επιτυγχάνοντας εν τέλει τη χορήγηση του ειδικού προσωπικού υποστήριξης που χρειάζεται ο νεαρός.

Συγκεκριμένα, το ευχαριστήριο που εξέδωσε ανέφερε τα εξής: «Η αδικία της στέρησης παροχής ειδικού προσωπικού υποστήριξης του γιού μου Γιώργου Καλαρύτη, αποκαταστάθηκε έστω και αργά χάρη στην πολύτιμη παρέμβαση του γνωστού καλαθοσφαιριστή Δημήτρη Παπανικολάου. Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους όσους προσπάθησαν και ενδιαφέρθηκαν για το Γιώργο. Ακόμα μεγαλύτερο ευχαριστώ θα ήθελα να δώσω στο Γενικό Λύκειο Βαρθολομιού, στο Σύλλογο Καθηγητών, τη Διευθύντρια Αννίτα Λάκκα και το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων.

Ωστόσο, ξεχωριστή ευγνωμοσύνη θα ήθελα να εκφράσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου στους συμμαθητές του Γιώργου, που όλη την κοινή τους σχολική ζωή είναι δίπλα του, τον αγαπούν, τον υποστηρίζουν και τον αντιμετωπίζουν ως ίσο.

Επίσης θερμότατα ευχαριστώ στην τετραετία την Ειδική βοηθό του Γιώργου Αλίκη Κολοβού που νιώθει το παιδί μας σα δικό της και μάχεται για εκείνον με την ελπίδα όλων μας να σταθεί δυνατό και να τον αναλάβει και φέτος.

Με εκτίμηση, οι γονείς του Μιχάλης και Χρύσα Καλαρίτη».

Πρόκειται για μια άκρως θετική εξέλιξη, σε ένα θέμα που έμενε «κολλημένο». Το ενδιαφέρον και η παρέμβαση του αγαπημένου καλαθοσφαιριστή, Δημήτρη Παπανικολάου ήταν σίγουρα μεγάλης σημασίας για να κινηθούν οι διαδικασίες γεγονός που, όπως τόνισαν οι γονείς του Γιώργου Καλαρύτη, τοποθετεί το συγκεκριμένο άνθρωπο ψηλά στην καρδιά τους, μιας και η συνεισφορά του στη διαδικασία ήταν τεράστια τη στιγμή που δεν γνώριζε επί προσωπικού την οικογένεια. Η έκβαση αυτή τιμά δεόντως τον καλαθοσφαιριστή και εκθέτει ακόμη μια φορά την πολιτεία και το υπουργείο Παιδείας.

Exit mobile version