Η efood μετά τον σάλο εξαγοράζει μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η efood μετά τον σάλο εξαγοράζει μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων

SHARE THIS

Μονοπωλιακές πρακτικές ακολουθεί για ακόμη μία φορά η εταιρεία online delivery, e-food που εξαγοράζει μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων.

Να εξαφανίσει τον ανταγωνισμό στην χώρα επιχειρεί για ακόμη μία φορά η efood, καθώς η εταιρεία Delivery Hero στην οποία ανήκει, αγοράζει τώρα την ΙΝΚΑΤ, που διαχειρίζεται το δίκτυο περιπτέρων Kiosky’s και τα καταστήματα Kiosky’s Convenience Stores.

Μάλιστα, όπως διαβάζουμε, πέραν της λιανικής, η efood ενισχύει ακόμα περισσότερο τη θέση της στο Online delivery μιας που η συμφωνία αφορά και τις πλατφόρμες του ομίλου Μούχαλη, etable και delivery.gr.

H Delivery Hero, στο δυναμικό της οποίας εντάσσεται το efood, επιβεβαιώνει, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, πως προχώρησε σε σύναψη συνεργασίας με τον όμιλο Μούχαλη για την κυριότητα των θυγατρικών εταιρειών ALPHA διανομές και INKAΤ στις 2 Σεπτεμβρίου του 2021.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρησιακές διαδικασίες και το στελεχιακό δυναμικό τους θα ενσωματωθούν στο efood για να ενισχύσουν την στρατηγική ανάπτυξη της εταιρείας στον κλάδο του quick commerce και τη δυναμική επέκταση της υπηρεσίας διανομής ειδών supermarket.

Η συμφωνία αυτή, τελεί σήμερα υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Οι αντιδράσεις «πάγωσαν» την ανακοίνωση

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται Το Ποντίκι, ενώ η συμφωνία είχε ολοκληρωθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ωστόσο η ανακοίνωσή της «φρέναρε» στη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η απόφαση της efood να θέσει προ τετελεσμένου τους διανομείς, αναγκάζοντάς τους να «επιλέξουν» ανάμεσα στην απόλυση και το μπλοκάκι.

Η τεράστια έκταση που πήρε το ζήτημα και η οργή των πελατών που… «χαντάκωσαν» την εφαρμογή της efood γράφοντας χιλιάδες αρνητικά σχόλια και βάζοντας πολύ χαμηλή βαθμολογία, εξανάγκασε την εταιρεία να πάρει πίσω την αρχική απόφαση και να μετατρέψει τις συμβάσεις των διανομέων της σε αορίστου χρόνου.

Exit mobile version