Η ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνει το «Πάμε να τους σκοτώσουμε…» – Προκύπτει μόνο πειθαρχικό αδίκημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνει το «Πάμε να τους σκοτώσουμε…» – Προκύπτει μόνο πειθαρχικό αδίκημα

SHARE THIS

Παρά τα κόψε-ράψε, τελικά η ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνει ότι οι αστυνομικοί στο επίμαχο βίντεο λένε «Πάμε να τους σκοτώσουμε…»

Μετά τς σφοδρές αντιδράσεις στο ρεπορτάζ του STAR που πρόβαλλε το επίμαχο βίντεο υποτιτλισμένο με αλλαγμένη την χυδαία απειλή των αστυνομικών, η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να παραδέχεται ότι οι άνδρες της ομάδας «Δράση» λένε «Πάμε να τους σκοτώσουμε…».

Oι αστυνομικοί στο επίμαχο βίντεο από τα επεισόδια στην Ν. Σμύρνη είπαν «πάμε να τους σκοτώσουμε» (σ.σ τους πρωταγωνιστές της επίθεσης κατά του 28χρονου αστυνομικού) κι όχι « πάμε θα τον σκοτώσουνε» (σ.σ τον προαναφερόμενο αστυνομικό). Όμως σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι απειλές των αστυνομικών δεν συνιστούν ποινικό αδίκημα με αρχή τέλεσης εγκληματικής πράξης κλπ αλλά μόνο πειθαρχικό.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει –σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Βήμα»– η εσωτερική έρευνα της ΕΛΑΣ αλλά κι η εξέταση του σχετικού οπτικού υλικού από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας που εξετάζουν ντοκουμέντα από τα μεγάλης έκτασης επεισόδια αλλά και καταγγελιών για αστυνομική βία. Μϊα λοιπόν από τις ερευνώμενες υποθέσεις αφορά την εξέταση βιντεοληπτικού υλικού που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο κι απεικονίζει μία ομάδα των μοτοσικλετιστών της ομάδας «Δράση» που βρισκόταν στην Νέα Σμυρνη στις 9 Μαρτίου να ενημερώνεται από το επιχειρησιακό κέντρο για την επίθεση στον συνάδελφό τους και τον τραυματισμό του. Στο βίντεο αυτό ακούγονται αστυνομικοί να φωνάζουν: «Πάμε να τους σκοτώσουμε, πάμε να τους γ….. τελειώσανε. Να τους σκοτώσουμε».

Την εσωτερική έρευνα της ΕΛΑΣ απασχόλησε αν τελικώς αυτό ήταν που ανέφεραν οι αστυνομικοί ή θα μπορούσε να είναι ορθή η εκδοχή που διατυπώθηκε ότι λένε «πάμε θα τον σκοτώσουνε». Δηλαδή ότι η κινητοποίηση των αστυνομικών θα μπορούσε να αφορά προσπάθεια «διάσωσης» του τραυματισμένου αστυνομικού κι όχι σαφή απειλή κατά των δραστών της επίθεσης εναντίον του 28χρονου αστυνομικού.

«Πάμε να τους σκοτώσουμε»

Όμως σχετικό πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων μετά από «καθαρισμό» και ανάλυσης του ήχου στο εν λόγω βίντεο αποσαφηνίζει με κατηγορηματικό τρόπο ότι η φράση που λένε οι ένστολοι είναι πράγματι «πάμε να τους σκοτώσουμε» , σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο κι όχι οτιδήποτε άλλο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ήδη έχουν εντοπισθεί οι εν λόγω ένστολοι όμως βασικό ζητούμενο είναι να προσδιορισθεί νομικά και πειθαρχικά το αδίκημα τους. Θα συνεκτιμηθεί, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αν οι εν λόγω αστυνομικοί στην πορεία της υπόθεσης προχώρησαν σε κάποιες βίαιες ενέργειες με βάση την παραίνεση που ακούγεται. Ακόμη πιθανόν θα εξετασθεί και ποιες υποδείξεις έγιναν από το κέντρο της ΕΛΑΣ όταν προχώρησαν σε αυτές τις απειλές .

Exit mobile version