Η ΕΛΑΣ «ξεπλένει» τη Χ.Α – Τη χαρακτηρίζει πολιτικό κόμμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΕΛΑΣ «ξεπλένει» τη Χ.Α – Τη χαρακτηρίζει πολιτικό κόμμα

SHARE THIS

Στον απόηχο των πρόσφατων φασιστικών επιθέσεων και ναζιστικών πογκρόμ των τελευταίων ημερών, ήρθε η απόφαση της ΕΛΑΣ που ξεπλένει τους ναζί.

Εντύπωση έχει προκαλέσει η ανήκουστη και προκλητική κίνηση της ΕΛΑΣ, να χαρακτηρίσει την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής «πολιτικό κόμμα», δείχνοντας ξεχνούν την ιστορική καταδικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου 2020.

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης μπορεί να απαγόρευσε την αποψινή φιέστα μίσους των ναζί, ωστόσο, στην απόφαση που θυροκολλήθηκε στην είσοδο του κτιρίου, που φιλοξενεί τα γραφεία της εγκληματικής οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη, φαίνεται το ναζιστικό μόρφωμα να αναγράφεται ως «πολιτικό κόμμα».

Η απόφαση από τη διεύθυνση αστυνομίας Θεσσαλονίκης αναφέρει:

«Απαγόρευση δημόσιας υπαίθριας εκδήλωσης της 08/10/2021 έμπροσθεν των γραφείων του πολιτικού κόμματος με την επωνυμία “Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή”».

Υπενθυμίζεται ότι το ναζιστικό μόρφωμα, διοργάνωνε φασιστικό σόου για τον ένα χρόνο από την καταδικαστική απόφαση, με την οποία το δικαστήριο τη χαρακτήριζε εγκληματική οργάνωση. Σύμφωνα με το χρυσαυγίτικο κάλεσμα στην εκδήλωση θα συμμετέχουν «το Μέτωπο Νεολαίας, η Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων, εκπρόσωποι Εθνικιστικών παρατάξεων τοπικής αυτοδιοίκησης και των πυρήνων της Βορείου Ελλάδος».

 

Exit mobile version