Η Ελλάδα δεν καταργεί τον ΦΠΑ όπως η Ισπανία γιατί θα τρώνε μακαρόνια οι πλούσιοι
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ελλάδα δεν καταργεί τον ΦΠΑ όπως η Ισπανία γιατί θα τρώνε μακαρόνια οι πλούσιοι

SHARE THIS

Η είδηση, πως η Ισπανία καταργεί προσωρινά τον ΦΠΑ σε έιδη πρώτης ανάγκης και τον μειώνει στα ζυμαρικά και το λάδι, έφερε αναμνήσεις δηλώσεων απείρου νεοφιλελεύθερου κάλλους.

Συγκεκριμένα, σκεπτόμενοι το καλάθι “καπαμά” και το κουπόνι σίτισης, που μοίρασε η κυβέρνηση, έρχεται στο μυαλό όλων μας η αλησμόνητη τεκμηρίωση του γκουρού της νεοφιλελεύθερης διανόησης και βουλευτή της ΝΔ, Κωσνταντίνου Κυρανάκη.

Συγκεκριμένα, είχε δηλώσει:

«Ο πλούσιος και ο φτωχός, δεν μου αρέσουν αυτές οι λέξεις αλλά ας τις χρησιμοποιήσω για την οικονομία της συζήτησης, έχουν διαφορά στην κατανάλωση.

Δηλαδή τι συμβαίνει εδώ; Θα πληρώσουν τον ίδιο φόρο στα μακαρόνια, όμως ένας πλούσιος που έχει περισσότερα χρήματα θα καταναλώσει και περισσότερο.

Άρα η μεγαλύτερη κατανάλωση, τα περισσότερα πακέτα μακαρόνια, να το πω έτσι, αποδίδουν παραπάνω ΦΠΑ στα κρατικά ταμεία από τα οποία επιλέγει η κυβέρνηση να ενισχύσει τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη».

Είναι προφανές, ότι η κυβένρηση της Ισπανίας βάσει της τεκμηρίωσης και του άρτιου συλλογισμού του φέρελπι πολιτικού, ευνοεί τους πλούσιους, οι οποίοι τώρα θα καταναλώνουν περισσότερα μακαρόνια στην Ισπανία, δημιουργώντας μάλλον (;) domino effect αύξησης της ζήτησης κι άρα αύξησης της τιμής.

Exit mobile version