Η επιστολή Μητσοτάκη “έκανε τη δουλειά της”: Έρευνα Ντογιάκου για δυστύχημα του ’17
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η επιστολή Μητσοτάκη “έκανε τη δουλειά της”: Έρευνα Ντογιάκου για δυστύχημα του ’17

SHARE THIS

Όπως φαίνεται “έκανε τη δουλεία της” η επιστολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο με την οποία ζήτησε την προτεραιοποίηση των σχετικών υποθέσεων όσον αφορά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και την ανάθεσή τους «στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο».

Μια μερά μετά την επιστολή, ο Ισίδωρος Ντογιάκος (σ.σ. ερευνά και την υπόθεση των υποκλοπών) που είχε διατάξει επείγουσα έρευνα για το τραγικό δυστύχημα, αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα για σιδηροδρομικό δυστύχημα του 2017.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το δυστύχημα που είχε συμβεί όταν εκτροχιάστηκε τρένο στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης το 2017, με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να έχει ζητήσει από την Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης να του σταλεί η δικογραφία που είχε σχηματιστεί για τον εκτροχιασμό που κόστισε την ζωή τριών πολιτών.

Η υπόθεση θα κριθεί από τον Ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό αν θα πρέπει να ανοίξει εκ νέου και να διενεργηθεί έρευνα με βάση τα δεδομένα που αποκαλύπτονται μετά στα Τέμπη όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας στο σιδηρόδρομο. Και αυτό καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν, ότι είχαν γίνει και τότε καταγγελίες για ευθύνες σχετικά με την κατάσταση εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου, οι οποίες φαίνεται να μην είχαν διερευνηθεί.

Για το δυστύχημα στο Άδενδρο είχε δικαστεί ο ένας από τους δύο μηχανοδηγούς του οχήματος, ο έτερος ήταν ανάμεσα στους νεκρούς, για ανθρωποκτονία και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή και είχε αθωωθεί λόγω αμφιβολιών.

Exit mobile version