«Η κατηγορούμενη θα είναι έξω σε 6 χρόνια» σύμφωνα με τον δικηγόρο της Ιωάννας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Η κατηγορούμενη θα είναι έξω σε 6 χρόνια» σύμφωνα με τον δικηγόρο της Ιωάννας

SHARE THIS

Ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολος Λύτρας, τόνισε ότι η κατηγορούμενη θα είναι εκτός φυλακής σε περίπου 6 χρόνια.

Την ικανοποίησή του για την πρόταση του εισαγγελέα, που πρότεινε την ενοχή της κατηγορούμενης για απόπειρα ανθρωποκτονίας για την επίθεση με βιτριόλι, εξέφρασε σήμερα ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολος Λύτρας.

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», στον ΑΝΤ1, ο κ. Λύτρας τόνισε πως «ο εισαγγελέας δεν άφησε καμία αμφιβολία ότι η κατηγορούμενη ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα. Έπιασε ένα προς ένα τα δεδομένα και τα ανέλυσε. Η πρότασή του ήταν αυτή που περιμέναμε. Η Ιωάννα ήξερε ότι ήθελε να τη σκοτώσει. Όπως είπε ο εισαγγελέας ‘20 Μαΐου, στις 09:55 άλλαξε η ζωή αυτού του κοριτσιού’».

Σχολιάζοντας την αποχώρηση της κατηγορούμενης όταν άρχισε την αγόρευσή του, ο κ. Λύτρας ανέφερε πως από τη μία ήταν αντίδραση εκνευρισμού και από την άλλη δεν άντεξε να ακούει αυτά που καταμαρτυρούσε. «Η κοινωνία μας έχει ανάγκη κορίτσια σαν την Ιωάννα. Η μεγαλύτερη καταδίκη της ήταν ότι κατάφερε να κάνει την Ιωάννα σύμβολο δύναμης», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά στην αναμενόμενη ποινή ο Απόστολος Λύτρας τόνισε: «Μιλάμε για 15 χρόνια κάθειρξη. Θα εκτίσει τα 3/5 της ποινής, στα 5,5-6 χρόνια θα είναι έξω».

Για την 37χρονη Έφη, υπογράμμισε πως στη διάρκεια της δίκης, «συνέχισε να παίζει θέατρο, όπως έπαιζε από την πρώτη στιγμή. Από τότε που καρφώθηκε στο μυαλό της αυτό το σχέδιο».

Την Τρίτη θα ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις και αναμένεται ακολούθως η απόφαση του δικαστηρίου.

Exit mobile version