Ξανά στους δρόμους φοιτητές και υγειονομικοί κατά της κυβέρνησης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξανά στους δρόμους φοιτητές και υγειονομικοί κατά της κυβέρνησης

SHARE THIS

Η κυβέρνηση με τις επιλογές της κατεβάζει ποτάμια γιατρών και φοιτητών που διαμαρτύρονται για την αδιαφορία της και τον αυταρχισμό της.  

Οι μαχητές της πρώτης γραμμής στη μάχη με την πανδημία και οι φοιτητές της χώρας για ακόμη μία φορά κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν απέναντι στην αδιαφορία της κυβέρνησης για ενίσχυση της δημόσιας Υγείας και την μόνη της σταθερή επένδυση στον αυταρχισμό και την αστυνομική βία.

Η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να απαντά με βία και καταστολή όπου υπάρχουν σημαντικά προβλήματα για το λαό, όπως η Υγεία και η Εκπαίδευση, είναι αυτή που κατεβάζει και σήμερα κατά ποτάμια τους φοιτητές στους δρόμους και κινητοποιεί εκ νέου τους υγειονομικούς.

Υγειονομικοί: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έξω από το υπουργείο Εργασίας. Ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

Η ΟΕΝΓΕ έχει εξαγγείλει για σήμερα 24ωρη απεργία, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, εμβολιαστικά κέντρα στην ΠΦΥ, άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, αυξήσεις στους μισθούς και έγκαιρη πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών.

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 15:00 μ.μ. πραγματοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ που διεκδικεί ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, χαρακτηρισμό θανάτου εργαζόμενου στα νοσοκομεία από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα, μονιμοποίηση εκτάκτων, ισχυρή δημόσια υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, αυξήσεις στους μισθούς και επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας.

«Ποτάμι» φοιτητών απέναντι στην κυβερνητική καταστολή

Φοιτητές κινητοποιούνται σήμερα σε όλες τις Πρυτανείες των ΑΕΙ της χώρας, διαμαρτύρονται για το χθεσινό όργιο καταστολής της ΕΛΑΣ στο ΑΠΘ, που άνδρες των ΜΑΤ βασάνισαν σέρνοντας ημίγυμνο φοιτητή στο έδαφος.

Φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ, που σκέφτηκαν έναν πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστολή, ανήρτησαν πανό στη βάση του αγάλματος του Αριστοτέλη στο οποίο αναγράφεται:

«Ο Αριστοτέλης θα ντρεπόταν για την πολιτική σας». και υπογραφή «Φ/Σ Θεσσαλονίκης».

Την ίδια στιγμή στην Αθήνα, φοιτητική σύλλογοι ανάρτησαν γιγαντοπανό στα Προπύλαια, για να καταδικάσουν τη σύλληψη των συναδέλφων τους και την ωμή βία κατά της κινητοποίησης στην πρυτανεία του ΑΠΘ.

«Οι φοιτητές ζητούν μόρφωση – υγεία. Με ΜΑΤ και βία δε γίνεται παιδεία – Ο νόμος δε θα εφαρμοστεί – Πάρτε μέτρα να ανοίξουν οι σχολές».

Για σήμερα είναι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις σε όλες τις Πρυτανείες των ΑΕΙ της χώρας, με αίτημα το αυτονόητο, να επιστρέψουν ως φοιτητές στο φυσικό τους χώρο, τα αμφιθέατρα και τα εργαστήρια, με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Exit mobile version