«Η κλοπή τιμωρείται με ποινή φυλάκισης λίγων μηνών και όχι με θανατική ποινή»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Η κλοπή τιμωρείται με ποινή φυλάκισης λίγων μηνών και όχι με θανατική ποινή»

SHARE THIS

«Όποτε οι αστυνομικοί αισθάνονται ανασφάλεια ή έχουν ορμονικά προβλήματα, θα πυροβολούν παιδιά;», διερωτήθηκε η δικηγόρος, Αντωνία Λεγάκη.  

Η δικηγόρος, Αντωνία Λεγάκη, έδωσε απάντηση στους ισχυρισμούς της υπεράσπισης των κατηγορούμενων για την υπόθεση του 18χρονου Ρομά, που έπεσε νεκρός μετά την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα.

Πιο συγκεκριμένα, η Αντωνία Λεγάκη μιλώντας στο OPEN, κατέρριψε τη γραμμή υπεράσπισης των κατηγορούμενων αστυνομικών, παραπέμποντας σε εδάφιο του νόμου 3169/2003 που απαγορεύει ρητά πυροβολισμό, ακινητοποίηση ή εξουδετέρωση εναντίον προσώπου που τρέπεται σε φυγή όταν καλείται να υποστεί νόμιμο έλεγχο. «Το λιγότερο που απαιτώ από έναν κρατικό υπάλληλο, που πληρώνεται με τη φορολογία των πολιτών υποτίθεται για να τους προστατεύει, είναι να υπακούει τον νόμο», τόνισε με έμφαση η δικηγόρος.

Συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι το να ρίχνουν οι αστυνομικοί 38 σφαίρες μέσα στον οικιστικό ιστό, «είναι επειδή προς αυτό εκπαιδεύονται παρά το νόμο». «Από το γεγονός πως ο αρμόδιος υπουργός, που θα έπρεπε πρώτος να καταδικάσει πολιτικά τη δολοφονία ενός 18χρονου παιδιού, τη σοβαρή σωματική βλάβη ενός άλλου και ένα σορό άλλα αδικήματα, έσπευσε να προσφέρει παρηγοριά στους δολοφόνους».

Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, «ο πυροβολισμός επιτρέπεται μόνο αν έχουν εξαντληθεί όλα τα ηπιότερα μέσα, υπάρχει κίνδυνος, έχουν εξαντληθεί οι παραινέσεις, προτροπές, απειλές, χρήση εμποδίων, αστυνομικής βίας, τα οποία δεν έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ καθώς οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι κυνηγούν τρία τσιγγανάκια που είναι μειωμένης αξίας για την ελληνική πολιτεία».

Μάλιστα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης των αστυνομικών, Αλέξη Κούγια, διερωτήθηκε με νόημα «πρέπει να μπει φραγμός στα θύματα και όχι σε αυτούς τους που τα σκοτώνουν;».

Τέλος, απαντώντας στις αιτιάσεις του αστυνομικού συνδικαλιστή Μπαλάσκα πως «φταίνε και οι ορμόνες των αστυνομικών» για την εκτέλεση του Ρομά, αναρωτήθηκε αν από εδώ και πέρα όποτε οι αστυνομικοί «αισθάνονται ανασφάλεια ή έχουν ορμονικά προβλήματα, θα πυροβολούν παιδιά».

«Η κλοπή είναι ελαφρύ πλημμέλημα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης λίγων μηνών και όχι με θανατική ποινή» είπε καταληκτικά η δικηγόρος.

Exit mobile version