Η Ν. Κορέα συζητά πιο αυστηρές ποινές για όσους εκσπερματώνουν σε αντικείμενα ή γυναίκες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ν. Κορέα συζητά πιο αυστηρές ποινές για όσους εκσπερματώνουν σε αντικείμενα ή γυναίκες

SHARE THIS

Ίσως λοιπόν, μετά τη Ν. Κορέα να πρέπει να συζητηθεί και στην Ελλάδα η αυστηροποίηση του πλαισίου

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Νότιο Κορέα πως άνδρες που έχουν προχωρήσει σε παρενόχληση εκσπερματώνοντας σε αντικείμενα γυναικών, την έχουν γλιτώσει μόνο με πρόστιμα, εν μέρει επειδή η εκσπερμάτωση σε αντικείμενα κάποιου δεν χαρακτηρίζεται ως σεξουαλικό έγκλημα στη χώρα αυτή.

Τα τυπικά σεξουαλικά εγκλήματα αυξάνονται, αλλά οι νόμοι πλέον δεν τα καλύπτουν. Το γεγονός, ότι στη Νότια Κορέα τα φεμινιστικά κινήματα διαρκώς μεγαλώνουν έχει προκαλέσει την αντίδραση των πατριαρχικών ενστίκτων του συντηρητικού τμήματος της κοινωνίας.

Η έντονη αυτή συζήτηση φυσικά μας θυμίζει και ατ εγχώρια περιστατικά στην Ελλάδα. Από τον 30χρονος Γ. Χ. που εκσπερμάτωσε στα πόδια γυναίκας που ανέβαινε τις κυλιόμενες σκάλες στο μετρό των Αμπελοκήπων μέχρι τον φοιτητή στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ που “ολοκλήρωσε” στην πλάτη συμφοιτήτριάς του, τα περιστατικά δεν είναι λίγα.

Ίσως λοιπόν, μετά τη Ν. Κορέα να πρέπει να συζητηθεί και στην Ελλάδα η αυστηροποίηση του πλαισίου για συμπεριφορές και πράξεις αντίστοιχου περιεχομένου.

Exit mobile version