Η ΝΔ ιδιωτικοποιεί από την πίσω πόρτα τμήμα της ΕΥΔΑΠ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΝΔ ιδιωτικοποιεί από την πίσω πόρτα τμήμα της ΕΥΔΑΠ

SHARE THIS

Το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα (ΕΥΣ) της ΕΥΔΑΠ, μια κρίσιμη υπηρεσία για την ασφάλεια της ποιότητας του νερού που αφορά σχεδόν το 80% των υδάτων της Ελλάδας

Η κυβέρνηση σε συνέχεια της δημοκρατικής της και διαφανούς πορείας άνοιξε «παραθυράκι» στην είσοδο ιδιωτών στη διαχείριση του νερού με τροπολογία σε νόμο του υπουργείου Υγείας. Έτσι παρέκαμψε την απόφαση του ΣτΕ και ετοιμάζεται να παραχωρήσει τη συντήρηση δικτύου μετά από τρία χρόνια.

Αυτό σημαίνει, ότι η συντήρηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) της Αθήνας θα μείνει για τρία χρόνια στην ΕΥΔΑΠ και μετά θα μπορεί το υπουργείο Υποδομών να την αναθέσει σε ανάδοχο, ο οποίος θα αναδεικνύεται μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας. Με απλά λόγια ανοίγει ο δρόμος προς την ιδιωτικοποίηση.

Το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα (ΕΥΣ) της ΕΥΔΑΠ, μια κρίσιμη υπηρεσία για την ασφάλεια της ποιότητας του νερού που αφορά σχεδόν το 80% των υδάτων της Ελλάδας, εκτείνεται σε τέσσερις νομούς: Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, Βοιωτίας και Αττικής.

Παρότι βρήκε όλη την αντιπολίτευση απέναντι με την τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση θεωρεί πως πλέον ξεπερνά την απόφαση του ΣτΕ που απαγορεύει την ιδιωτικοποίηση του νερού. Ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης παραδέχθηκε ότι η τροπολογία δεν είναι ο καλύτερος τρόπος νομοθέτησης, αλλά δήλωσε πως λύνονται επείγοντα ζητήματα της ΕΥΔΑΠ.

Exit mobile version