Η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία απαντά στον Μητσοτάκη για την υιοθεσία του σκύλου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία απαντά στον Μητσοτάκη για την υιοθεσία του σκύλου

SHARE THIS

Η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία δεν στέκεται στο καλοστημένο επικοινωνιακό σόου, θέτοντας μία νέα, σοβαρή παράμετρο στην πράξη υιοθεσίας του πρωθυπουργού.

Με τρόπο που αποδεικνύει ότι οι τυμπανοκρουσίες και το επικοινωνιακό σόου για την επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να υιοθετήσει σκύλο δεν έπεισαν ιδιαίτερα ή αποσκοπούν στην μετατόπιση του ενδιαφέροντος από το νέο σχέδιο νόμου για τα ζώα συντροφιάς από την κυβέρνηση, σχολίασε το θέμα η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία.

Μπορεί η υιοθεσία του χαριτωμένου Peanut από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υπερπροβλήθηκε με ειδική φωτογράφιση και ειδική μνεία ακόμη και σε δελτία ειδήσεων (!), ωστόσο η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία προσπερνά την επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος και καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι με το σχέδιο νόμου για τα ζώα συντροφιάς, ποινικοποιεί τη φιλοζωία.

Αναγνωρίζοντας την καλή πράξη του πρωθυπουργού αλλά και το έργο των εθελοντών, η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία σημειώνει ότι η κυβέρνηση με το νέο σχέδιο νόμου, ουσιαστικά δημιουργεί ένα υδροκέφαλο γραφειοκρατικό σύστημα για τα ζώα, και βάζει του πολίτες να «αστυνομεύουν» ο ένας τον άλλο.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Μπράβο για την υιοθεσία. Μπράβο για την αναγνώριση του έργου των εθελοντών. Να δούμε λίγο όμως και τα θολά σημεία του νομοσχεδίου που βάζει κτηνιάτρους και εθελοντές απέναντι, που δυσκολεύει σε πολλά σημεία το έργο των εθελοντών και καταλήγει να είναι φακέλωμα μέσω μητρώων και γραφειοκρατίας;

Ο Peanut σώθηκε επειδή οι εθελοντές της Ζωοφιλικής Ηλιούπολης τον έσωσαν. Δεν πήραν την άδεια κανενός να τον μαζέψουν από το δρόμο, δεν σκέφτηκαν ότι πρέπει να ανήκουν σε κάποιο ειδικό μητρώο για να τον αγγίξουν, ούτε ότι πρέπει να πάει ο Δήμος αποκλειστικά και κανείς άλλος δεν επιτρέπεται.

Μην κάνουμε ένα βήμα μπροστά και δυο βήματα πίσω. Δώστε λύσεις χωρίς να ποινικοποιείτε τη φιλοζωία και χωρίς να βάζετε τους πολίτες να «αστυνομεύουν» ο ένας τον άλλον».

Exit mobile version