Χάθηκε το στοίχημα των 110.000 εμβολιασμών – Η Παπαευαγγέλου αδειάζει Μητσοτάκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χάθηκε το στοίχημα των 110.000 εμβολιασμών – Η Παπαευαγγέλου αδειάζει Μητσοτάκη

SHARE THIS

«Φέτος μία σημαντική μερίδα του πληθυσμού μας έχει εμβολιαστεί αλλά είναι σαφές ότι είμαστε ακόμα μακριά από το επιθυμητό τείχος ανοσίας»

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας επισήμανε ότι είμαστε μακριά από το επιθυμητό τείχος ανοσίας.

Και δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά, καθότι καθημερινά οι χορηγούμενες δόσεις είναι λιγότερες από 100.000, με τις πολιτικές εκτιμήσεις να πέφτουν για μια ακόμη φορά έξω. Σύμφωνα, με ρεπορτάζ του NEWS 24/7 κατά μέσο όρο γίνονται 97.629 εμβολιασμοί την ημέρα, ενώ θα έπρεπε να κυμαίνονται μεταξύ 105.000-110.000. Δηλαδή υπολείπονται περίπου 10.000 εμβολιασμοί την ημέρα για την επίτευξη του ημερήσιου στόχου.

Έτσι, η δήλωση της κ. Παπαευαγγέλου εκθέτει, τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και τον Βασίλη Κικίλια, οι οποίοι κάνουν διαρκώς  λόγο για success story.Η καθηγήτρια  ανέφερε ότι «καθώς μπήκαμε στο καλοκαίρι ξεκινάμε να κάνουμε όνειρα για τις διακοπές γνωρίζοντας όμως καλά ότι μέχρι να ελεγχθεί η πανδημία όλοι πρέπει να έχουμε το νου μας. Οι περισσότεροι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η περιπέτεια αυτή δεν έχει λήξει και ούτε θα λήξει σύντομα».

«Φέτος μία σημαντική μερίδα του πληθυσμού μας έχει εμβολιαστεί αλλά είναι σαφές ότι είμαστε ακόμα μακριά από το επιθυμητό τείχος ανοσίας», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, τις τελευταίες δύο εβδομάδες έγιναν περί τους 150.000 λιγότερους εμβολιασμού απ’ ότι αναμένονταν, με συνέπεια αν συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος Ιουνίου να μην επιτευχθεί το 50% εμβολιαστικής κάλυψης τουλάχιστον με μία δόση του συνολικού πληθυσμού και φυσικά οι πολίτες που θα έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία και θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι δεν θα ξεπερνούν το 25%, καθώς διαπιστώνονται ακυρώσεις ραντεβού για τις δεύτερες δόσεις.

Αξίζει να σημειωθεί η τοποθέτηση του καθηγητή Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Ευάγγελου Μανωλόπουλου, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε «Εγώ περίμενα ότι τον Ιούνιο, με βάση τα εμβόλια που έχει ανακοινωθεί ότι θα παραλάβουμε, ότι θα πρέπει να πάμε περίπου στους 200.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Παραμένουμε κάτω από τους 100.000»

Exit mobile version