Η Παπαευαγγέλου θεωρεί μικρό ποσοστό το 20% των θανάτων εκτός ΜΕΘ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Παπαευαγγέλου θεωρεί μικρό ποσοστό το 20% των θανάτων εκτός ΜΕΘ

SHARE THIS

Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν θάνατοι ασθενών εκτός ΜΕΘ, κάνοντας λόγο για ποσοστό 20%, ενώ πριν είχε πει πως είναι « πολύ μικρό» το ποσοστό αυτό  

Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, μέσω της επίσημης ενημέρωσης στην ΕΡΤ, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν θάνατοι ασθενών εκτός ΜΕΘ, κάνοντας λόγο για ποσοστό 20%. Λίγο πριν παραδεχθεί το ποσοστό αυτό, είχε πει πως είναι « πολύ μικρό» το ποσοστό αυτό.

«Προφανώς υπάρχουν και θάνατοι εκτός ΜΕΘ. Πάντα υπήρχαν θάνατοι εκτός ΜΕΘ, είναι πολύ μικρό το ποσοστό των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, πολύ μικρό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για μια δήλωση, που όχι μόνο ωραιοποιεί την πραγματικότητα, αλλά είναι απόδειξη απίστευτου κυνισμού και αναλγησίας, την ώρα που ο λαός περιμένει από τους επιστήμονες να πουν το αυτονόητο: Χρειάζονται επενδύσεις στο ΕΣΥ!

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Όσον αφορά την πορεία της πανδημίας ο μέσος όρος κρουσμάτων ημερησίων είναι 2.500 ημερησίως, σύμφωνα με τη Βάνα Παπαευαγγέλου. Τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια ανέρχονται σε 23.500, ενώ «ο δείκτης θετικότητας έμεινε σταθερός, στο 6% την εβδομάδα που μας πέρασε».

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι ο αριθμός των νοσηλευομένων στη χώρα ανέρχεται σε 5.000, ενώ υπογράμμισε ότι αναμένεται πίεση και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο στην Κεντρική Μακεδονία είναι υψηλό.

Exit mobile version