Η πατριαρχία δολοφονεί: «Mου είπε να χωρίσουμε και την σκότωσα» είπε ο γυναικοκτόνος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η πατριαρχία δολοφονεί: «Mου είπε να χωρίσουμε και την σκότωσα» είπε ο γυναικοκτόνος

SHARE THIS

Τι οπλίζει το χέρι των γυναικοκτόνων; Μα φυσικά η πατριαρχία, το ίδιο το σύστημα!

Οργή, απέχθεια και θλίψη προκαλεί η μακρά ματωμένη λίστα των γυναικοκτονιών στη χώρα. Τι οπλίζει το χέρι των γυναικοκτόνων; Μα φυσικά η πατριαρχία, το ίδιο το σύστημα που είναι ακόμη παμπάλαιο, πατριαρχικό και που κυβερνά όχι μόνο την ελληνική κοινωνία, αλλά και τον κόσμο.

Ένα ακόμη θύμα της πατριαρχίας. Η 15η γυναικοκτονία στη χώρα για το έτος με τη θλιβερή λίστα να μεγαλώνει διαρκώς. Αυτή τη φορά θύμα μία 36χρονη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, δολοφονήθηκε από τα χέρια του 40χρονου συζύγου της, στον Βλαχιώτη Λακωνίας.

Το ζευγάρι  τα τελευταία χρόνια διέμενε και εργαζόταν στα χωράφια της περιοχής.

Οι δυο τους φέρεται να λογομάχησαν έντονα κατά τη διάρκεια της νύχτας και στη συνέχεια ο 40χρονος έπνιξε την γυναίκα του με τα ίδια του τα χέρια και εν συνεχεία να κάλεσε τις Αρχές, ακολουθώντας τις οδηγίες που είχε δώσει συνδικαλιστής της αστυνομίας, προκειμένου να παραδοθεί. «Ελάτε μάλλον σκότωσα τη γυναίκα μου», ήταν τα πρώτα του λόγια σύμφωνα με πληροφορίες.

Όπως συνάγεται από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, για την άγρια γυναικοκτονία όπως ισχυρίστηκε, «κρύβεται» η ζήλια του. «Δεν ανέχομαι να με βρίζει μια γυναίκα», φέρεται να είπε ο F.H. στους αστυνομικούς του Α.Τ. Ευρώτα. Πίστευε ότι η σύζυγός του τον απατούσε, του ζήτησε όπως ομολόγησε να χωρίαουν και η «λύση» του ήταν να της στερήσει τη ζωή και να τη στερήσει από τα παιδιά τους.

Να σημειωθεί ότι η οικογένεια έχει δύο αγόρια 9 και 11 ετών, τα οποία τη στιγμή του φόνου κοιμούνταν στο διπλανό δωμάτιο και ζούσε στο Βλαχιώτη τα τελευταία 4 χρόνια.

Exit mobile version