Η σοκαριστική στιγμή που φασίστες καταστρέφουν την επιχείρηση της Ντάο στη Λεμεσό
KENTASTONASSO/TWITTER
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η σοκαριστική στιγμή που φασίστες καταστρέφουν την επιχείρηση της Ντάο στη Λεμεσό

SHARE THIS

«Αντίδοτο» αλληλεγγύης υπήρξε η πρωτοβουλία συλλογής χρημάτων προκειμένου να ξανά φτιάξει το μαγαζί της

Στόχοι ρατσιστικών επιθέσεων έγιναν μετανάστες στην Κύπρο σε φασιστικό πογκρόμ που έλαβε χώρα στη Λεμεσό κατα τη διάρκεια ακροδεξιάς «πορείας διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό».

Υπενθυμίζεται πως ομάδα άνω των 100 ατόμων βγήκε στους δρόμους με κουκούλες και φώναζαν συνθήματα όπως «Η Κύπρος είναι ελληνική», «Έξω οι λάθρο από την Κύπρο», εξαπολύοντας βίαιη επίθεση προς μετανάστες, πρόσφυγες και τις περιουσίες τους.

Μεταξύ των θυμάτων των φασιστικών επιθέσεων ήταν η Ντάο, μια γυναίκα από το Βιετνάμ που η αντίδραση της όταν αντίκρισε το κατεστραμμένο από τις επιθέσεις κατάστημα της συγκλόνισε τον κόσμο που έσπευσε να την στηρίξει εμπράκτως. Τις επόμενες μέρες ξέσπασε κύμα αλληλεγγύης με σκοπό την συλλογή χρημάτων για να φτιάξει ξανά, το μαγαζί της.

Το NEWS 24/7 φέρνει στο φως αποκλειστικό βίντεο – ντοκουμέντο από την επίθεση που δέχτηκε το κατάστημα της Ντάο. Πρόκειται για υλικό το οποίο ελήφθη από τρεις διαφορετικές κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν εντός του χώρου.

Όπως διακρίνεται στις παραπάνω εικόνες, άνδρες -οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν καλυμμένα με κουκούλες τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους- εισβάλλουν στο κατάστημα με λοστούς και κοντάρια, καταστρέφοντας με μένος ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους. Κάποιοι εξ αυτών, μάλιστα, που συμμετέχουν στους βανδαλισμούς και τις λεηλασίες φαίνεται να αναζητούν επίμονα κάτι συγκεκριμένο, ενώ δεν διστάζουν να αφαιρέσουν δεκάδες αντικείμενα και χρήματα, στη συνέχεια, να τραπούν ανενόχλητοι σε φυγή.

Ηχηρό μήνυμα έναντι στον φασισμό έδωσαν με την παρουσία τους εκατοντάδες άνθρωποι που βρέθηκαν στους δρόμους της Λεμεσού την Κυριακή, πραγματοποιώντας πορεία ενάντια στη ρατσιστική βία, όπου φώναξαν συνθήματα κατά του φασισμού και υπέρ της αλληλεγγύης στους μετανάστες.

 

Exit mobile version