Η Χ. Κατσαρίνη μας μαθαίνει να αγαπάμε το σώμα μας: «Είμαι αυτή και είμαι οκ. Φουλ ψεγάδι. Και είναι οκ»
INSTAGRAM / XRYSA_KATSARINI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Χ. Κατσαρίνη μας μαθαίνει να αγαπάμε το σώμα μας: «Είμαι αυτή και είμαι οκ. Φουλ ψεγάδι. Και είναι οκ»

SHARE THIS

«Αποφάσισα λοιπόν να ανεβάσω αυτές τις φωτογραφίες για να μου υπενθυμίσω ότι είμαι αυτή και είμαι οκ. Φουλ ψεγάδι. Και είναι οκ»

Η γνωστή stand up comedian Χρύσα Κατσαρίνη με μια ανάρτησή της στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram διαλύει το bodyshaming και προωθεί με τον καλύτερο τρόπο το body positivity.

Όπως η ίδια σχολίασε, αφότου δοκίμασε περσινά μαγιό, κοίταζε τον εαυτό της στον καθρέφτη και ένιωθε πως κάτι την ενοχλούσε στο κορμί της. Με αυτοπεποίθηση ανήρτησε φωτογραφίες της χωρίς φίλτρα, για να υπενθυμίσει στην ίδια, αλλά και σε όλους τελικά ότι το «τέλειο» είναι να αποδέχεσαι τον εαυτό σου και τα «ψεγάδια» είναι οκ.

«Εχθές το βράδυ δοκίμασα τα περσινά μαγιό. Με κοίταζα στον καθρέφτη και όλο κάτι με ενοχλούσε. Τα μπούτια, τα μπράτσα, η κυτταρίτιδα, οι ραγάδες κ.ο.κ. Έχω βουλιάξει τόσο πολύ στην ιδεατή εικόνα του σώματος, στα πρότυπα ομορφιάς, στα αψεγάδιαστα, γυαλισμένα κορμιά, σε σημείο που έχω ξεχάσει πως είναι ένα σώμα χωρίς photoshop.

Ξέρετε, αυτά που έχουν πόρους, που όταν κάθεσαι περίεργα κάνουν δίπλες, που έχουν χαλάρωση όταν περνάνε τα 30 ακόμα και αν πηγαίνεις γυμναστήριο. Αποφάσισα λοιπόν να ανεβάσω αυτές τις φωτογραφίες για να μου υπενθυμίσω ότι είμαι αυτή και είμαι οκ. Φουλ ψεγάδι. Και είναι οκ.»

Με τον σεξισμό και την πατριαρχία ανάμεσά μας, διάφορα «πρότυπα ομορφιάς» που παρουσιάζονται και προσπαθούν να βάλουν τις γυναίκες σε «καλούπια» είναι εξωπραγματικά. Φωτογραφίες με αψεγάδιαστα κορμιά, μακιγιαρισμένα πρόσωπα και μαλλί κομμωτηρίου και με δεκάδες φίλτρα.

Η ανάρτησή της:

Exit mobile version