Ιάσονας: 2 χρόνια μετά το φονικό δυστύχημα δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιάσονας: 2 χρόνια μετά το φονικό δυστύχημα δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη

SHARE THIS

«Η Ζωή πρέπει να αξίζει όσο της Αναλογεί»

Κλείνουν 2 χρόνια από τις 12 Μαρτίου 2021, όταν ο οδηγός της βουλεύτριας της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη, έστριψε παράνομα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, για να εισέλθει στο προαύλιο χώρο της Βουλής σκοτώνοντας τον 23χρονο Ιάσονα Λαλαούνη.

«Ο αδερφός μου είναι εγκεφαλικά νεκρός», είχε δηλώσει στο rosa.gr η αδελφή του Ιάσονα, Κατερίνα, λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση. «Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη», είχε προσθέσει, δημοσιοποιώντας την απόφαση της οικογένειας να προχωρήσει σε δωρεά των οργάνων του αδελφού της.

Ενόψει της δίκης, η αδερφή του Ιάσονα, Κατερίνα Λαλαούνη μας είχε στείλει επιστολή στο rosa.gr και είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «Οργή και θυμός τα κυρίαρχα συναισθήματα για την όλη έκβαση […] Μήπως θα έπρεπε να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο γύρω από τα τροχαία και οι ποινές αναλόγως των αποτελεσματων;3 μήνες αργία με απόλυση και μάλιστα χωρίς συγγνώμη για εμάς ως τώρα! […] Σας παρακαλώ όλους εκεί έξω να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη και να μη χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές! Οι ποινές να μην είναι μικρές και με αναστολή ή να καθυστερεί η απόδοση δικαιοσύνης τόσο που να μην εκδικάζεται ποτέ! Να μην αντιμετωπίζεται σαν υπόθεση ρουτίνας ή οι υπαίτιοι πάντα να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Η Ζωή πρέπει να αξίζει όσο της Αναλογεί!!!»

Η μητέρα του Ιάσονα, έβγαλε λόγο πριν λίγες μέρες σε πορεία για τη πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, φωνάζοντας για δικαιοσύνη λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Ο κύριος το μόνο που πήρε ήταν 3 μήνες άνευ αποδοχών, αυτή ήταν η “μεγάλη” και “αυστηρή” του ποινή. Και έχει κάνει και έφεση γιατί είναι πολύ “αυστηρή” η ποινή του. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη στα τροχαία και δεν θα αλλάξει γιατί δεν τους συμφέρει να αλλάξει […] Αν δεν αρχίσουμε να φωνάζουμε δεν θα αλλάξει τίποτα. Εσείς οι νέοι φωνάξτε!» και έπειτα κάλεσε σε ειρηνική πορεία την Κυριακή 12 Μαρτίου στη Βουλή.

 

Exit mobile version