Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Επεισόδια με χημικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο 
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Επεισόδια με χημικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο 

SHARE THIS

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Χιλιάδες φοιτητές συμμετέχουν στο πανελλαδικό–πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, κατά του  νομοσχεδίου που ψηφίζεται αυτή την ώρα στη Βουλή και προβλέπει την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Φοιτητές και σπουδαστές τονίζουν με κάθε τρόπο εδώ και πάνω από ένα μήνα ότι το νέο νομοσχέδιο «διαλύει τις σπουδές, το μέλλον και τη Δημόσια Παιδεία», απαξιώνοντας το δημόσιο πανεπιστήμιο και τη δημόσια εκπαίδευση.

Μετά από το δυναμικό «όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια» που φωνάζουν εδώ και εβδομάδες οι φοιτητές, σήμερα κορυφώνουν τον αγώνα τους, ημέρα ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα διαδηλωτών πέταξαν μολότοφ σε μια διμοιρία, με τους άντρες της να απαντούν με χρήση χημικών, στο ύψος της Κλαυθμώνος.

Επίσης, σε ισχύ έχουν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της τροχαίας στο κέντρο της Αθήνας που θα διαρκέσουν έως το βράδυ, καθώς πραγματοποιούνται παράλληλες συγκεντρώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Exit mobile version