Ιδιωτικά σχολεία: Yποχρεωτική λήψη άδειας ακόμη κι όταν είναι κλειστά, καταγγέλουν εργαζόμενοι
EUROKINISSI ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδιωτικά σχολεία: Yποχρεωτική λήψη άδειας ακόμη κι όταν είναι κλειστά, καταγγέλουν εργαζόμενοι

SHARE THIS

Σύμφωνα με την καταγγελία, οδηγοί και συνοδοί υποχρεώνονται να δηλώσουν άδεια, και μάλιστα άνευ αποδοχών, ακόμα και την περίοδο των γιορτών.

Σε μία σοβαρή καταγγελία παραβίασης εργασιακών δικαιωμάτων προχώρησε ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση νομού Αττικής «Ο Βύρων», αναφορικά με τον εκβιασμό που δέχονται οδηγοί και συνοδοί σχολικών λεωφορείων σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ΕφΣυν, οι εν λόγω εργαζόμενοι συχνά υποχρεώνονται από ιδιοκτήτες εκπαιδευτηρίων να δηλώσουν άδεια και μάλιστα άνευ αποδοχών τις μέρες που τα σχολεία δε λειτουργούν, προκειμένω να μη καταβληθεί μέρος του επιδόματος μη ληφθείσας αδείας.

Λόγω των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σήμερα και δεν θα λειτουργήσουν ούτε τη Δευτέρα 22 Μαΐου.

«Μπροστά σε κάθε αργία, οι οδηγοί και συνοδοί σχολικών λεωφορείων σε ιδιωτικά σχολεία γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Επανειλημμένα, πολλοί ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων θέτουν εκβιαστικά το δίλημμα της υπογραφής άδειας για τις ημέρες για τις οποίες η εκπαιδευτική λειτουργία των σχολείων δεν πραγματοποιείται, ακόμη και άνευ αποδοχών» αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου τονίζοντας ότι αυτό συμβαίνει ακόμη και την περίοδο των εορτών (Χριστούγεννα και Πάσχα) προκειμένου οι σχολάρχες «να γλιτώσουν μέρος του επιδόματος μη ληφθείσας αδείας».

Ο Σύλλογος ήρθε σε επαφή με τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αττικής προκειμένου να επιληφθεί του χρόνιου αυτού προβλήματος και της παραβίασης των δικαιωμάτων των συναδέλφων οδηγών και συνοδών σχολείων, ζητώντας να σταλεί συγκεκριμένη οδηγία προς τις κατά τόπους επιθεωρήσεις ώστε να παρέμβουν σε περίπτωση που δεχτούν καταγγελία από συναδέλφους και καλεί τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν τις αιτήσεις αδείας.

Exit mobile version