Ιερώνυμος: Το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία, είναι πολιτικό κόμμα, οι άνθρωποί του είναι του πολέμου
ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ

Ιερώνυμος: Το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία, είναι πολιτικό κόμμα, οι άνθρωποί του είναι του πολέμου

SHARE THIS

Χωρίς το στοιχειώδη σεβασμό στην θρησκευτική ετερότητα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος δήλωσε ότι το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία αλλά πολιτικό κόμμα και οι πιστοί του άνθρωποι του πολέμου, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος., σε μία δήλωση που έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ισλαμοφοβική.

«Το Ισλάμ, οι πολίτες του, δεν είναι θρησκεία, είναι πολιτικό κόμμα, είναι πολιτική επιδίωξη και οι άνθρωποι του είναι άνθρωποι του πολέμου», υποστήριξε ο προκαθήμενος της εκκλησίας, προσθέτοντας: «Είναι οι άνθρωποι της εξαπλώσεως, αυτό είναι χαρακτηριστικό του Ισλάμ».

Ο Αρχιεπίσκοπος στην τηλεοπτική του συνέντευξη υποστήριξε ακόμη ότι υπήρξαν τα κρυφά σχολειά και έχουν και αποδείξεις. Όπως είπε, όμως, δεν τα έλεγαν σχολεία αλλά κατηχητική προσφορά.

«Δεν ήταν δυνατόν τα Ελληνόπουλα να έχουν σχολεία, κατ’ ανάγκη θα πήγαιναν εκεί που υπήρχε κάποιο φως, το φως αυτό ήταν από τα μοναστήρια με τους λίγους καλόγερους, με τα λίγα γράμματα που ήξεραν και βοηθούσαν τα παιδιά», είπε ο Ιερώνυμος.

Ο κ. Ιερώνυμος περιέγραψε περιστατικά που αφορούν τον Αθανάσιο Διάκο και μίλησε για τους κληρικούς που συμμετείχαν στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας. Εξήγησε ακόμα γιατί υπήρχαν σταυροί σε όλες τις σημαίες της Επανάστασης και πρόσθεσε πως «δεν υπήρχε κανένα σημαδάκι επαναστάσεως που δεν ξεκίνησε από κάποιον κληρικό».

Exit mobile version