iGEM Athens: Η ομάδα φοιτητών από ΕΚΠΑ-ΕΜΠ που πήρε χρυσό μετάλλιο σε διαγωνισμό βιολογίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

iGEM Athens: Η ομάδα φοιτητών από ΕΚΠΑ-ΕΜΠ που πήρε χρυσό μετάλλιο σε διαγωνισμό βιολογίας

SHARE THIS

Χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM 2022 κατέκτησε ομάδα Ελλήνων φοιτητών από το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ.

Το ερευνητικό της project «PERpectives» παρουσίασε η iGEM Athens μετά από 9 μήνες εντατικής προσπάθειας και συστηματικής ενασχόλησης, και απέσπασε χρυσό μετάλλιο και δύο υποψηφιότητες διάκρισης στον διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM 2022. Η ομάδα απαρτίζεται απο έλληνες φοιτητές από το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ.

Ειδικότερα, την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι ο ετήσιος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Συνθετικής Βιολογίας iGEM 2022 στον εκθεσιακό χώρο Paris Expo-Porte de Versailles. Σε αυτόν έλαβε μέρος και η ομάδα της Αθήνας ανάμεσα σε 356 συνολικά ομάδες διακεκριμένων πανεπιστημίων από 42 χώρες.

Η Αθήνα εκπροσωπήθηκε από 9 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Βιολογίας, Τμήμα Φαρμακευτικής, Ιατρική Σχολή, Τμήμα Πληροφορικής ΕΚΠΑ) και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Σχολή Χημικών Μηχανικών, Σχολή Ηλεκτρολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ) και διαγωνίστηκε στο πεδίο Foundational Advance (Overgraduate).

Με τον καθημερινό αγώνα τα μέλη της iGEM Athens 2022 παρουσιάζοντας το ερευνητικό τους project «PERpectives», ενόψει 6 κριτών,  απέσπασε χρυσό μετάλλιο και δύο υποψηφιότητες διάκρισης στις κατηγορίες «Best Safety and Security Award» και «Best Education Award».

Αναλυτικότερα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για όλο το ερευνητικό αυτό project στην ιστοσελίδα που δημιούργησε η ομάδα για τον Διαγωνισμό με δωρεάν πρόσβαση για όλους στον παρακάτω σύνδεσμο: https://2022.igem.wiki/athens/

Το βίντεο με τη βασική ιδέα του project είναι επίσης διαθέσιμο:

Η ομάδα δέχτηκε βοήθεια από αρκετά μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ και διδακτορικούς φοιτητές του Τμήματος Βιολογίας, καθώς και οικονομική υποστήριξη από το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ.

Τη νίκη της ομάδας γνωστοποίησε η ίδια μέσω ανάρτησης της στο Facebook

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, στην ανάρτηση γράφουν:

“Η συμμετοχή μας στον διαγωνισμό iGEM 2022 ολοκληρώθηκε!
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η ομάδα μας κέρδισε ένα χρυσό μετάλλιο διαγωνιζόμενη στην κατηγορία “Foundational Advance”. Επιπλέον, λάβαμε δύο υποψηφιότητες για το «Best Education Award»  και για το «Best Safety and Security Award» . Το πάθος μας για το ερευνητικό μας έργο οδήγησε στην επιτυχία μας στον διαγωνισμό και αυτό αντανακλάται στη χαρά στα πρόσωπά μας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους ανθρώπους που μας στήριξαν σε αυτό το κουραστικό αλλά συνάμα πλούσιο ανταμοιβή ταξίδι και πίστεψαν στην πρωτοβουλία και την ικανότητα νέων επιστημόνων να προσφέρουν στον τομέα της Συνθετικής Βιολογίας.
Το ερευνητικό μας έργο συνοψίζεται στον παρακάτω ιστότοπο και είναι προσβάσιμο σε όλους:
Ελπίζουμε να το απολαύσετε!
Η ομάδα ξεκίνησε να σχεδιάζει τα επόμενα βήματα για τη συμμετοχή της στον επόμενο διαγωνισμό!
Έρχεται περισσότερο υλικό από το Παρίσι και οι αιτήσεις για νέα μέλη θα ανοίξουν σύντομα … οπότε μείνετε συντονισμένοι!”

Exit mobile version