Εικόνες ντροπής στην Ικαρία με ασθενή σε καρότσα αγροτικού ελλείψει ασθενοφόρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εικόνες ντροπής στην Ικαρία με ασθενή σε καρότσα αγροτικού ελλείψει ασθενοφόρου

SHARE THIS

«Εν έτει 2022 οι συνθήκες είναι απαράδεκτες… δεν μπορώ να χωνέψω ότι ο μόνος τρόπος που μπορούσε να μεταφερθεί ήταν πάνω σε μια καρότσα»

Η πολιτεία και το υπουργείο Υγείας, όπως φαίνεται έχει αφήσει στο έλεός του το ΕΣΥ και τους πολίτες, εν μέσω μάλιστα καλοκαιριού, που λόγω τουρισμού οι ανάγκες είναι σαφώς μεγαλύτερες.
Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν εικόνες ντροπής, που έρχονται από την Ικαρία, με ασθενή να μεταφέρεται σε καρότσα αγροτικού αμαξιού, ελλείψει ασθενοφόρου.
Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε από πολίτη, αυτόπτη μάρτυρα του περιστατικού, που επιβεβαιώνει τη δυστοπία, ολόκληρο το νησί της Ικαρίας διαθέτει δύο ασθενοφόρα που όμως λειτουργούν με …βάρδιες! Πριν από μερικές ημέρες, μία γυναίκα, που έπεσε και χτύπησε μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας της Ικαρίας «φορτωμένη» σε καρότσα αγροτικού γιατί το μοναδικό εφημερεύον ασθενοφόρο στο νησί εξυπηρετούσε άλλο περιστατικό.

Όσο τα κυβερνητικά στελέχη βαυκαλίζουν και βαυκαλίζονται για ένα ΕΣΥ δήθεν ενισχυμένο και «θωρακισμένο» οι εικόνες που έρχονται από την Ικαρία είναι ενδεικτικές της πλήρους εγκατάλειψης.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Καταγγέλλω περιστατικό που έλαβε χώρα εχτές το μεσημέρι στον Εύδηλο …γυναίκα έπεσε κ χτύπησε στην αυλή του σπιτιού της..κάτοικοι σπεύσαμε να την βοηθήσουμε κ εγώ προσωπικά πήρα τηλ για να έρθει στο σημείο ασθενοφόρο να την παραλάβει…με μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα ότι το μοναδικό εφημερεύον ασθενοφόρο βρίσκεται στον Αγ.κυρηκο κ θα χρειαζόταν πάνω από μιάμιση ώρα να φτάσει καθώς είχε άλλον ασθενή..πήρα στο κέντρο υγείας μήπως υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να βοηθήσουμε την γυναίκα κ ίσως πάρουμε οδηγίες για το πώς θα μπορούσαμε να την μεταφέρουμε με ασφάλεια κ χωρις να δημιουργήσουμε περαιτέρω προβλήματα στην υγεία της, καθώς πονούσε κ δεν μπορούσε να κουνηθεί..η απάντηση ήταν “αν κουνάει χέρια κ πόδια να την βάλετε σ ένα αμάξι κ να την φέρετε εδώ”.. προσπαθήσαμε ώρα να σκεφτούμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να μεταφερθεί..τελικά την βάλαμε μέσα σε μια κουβέρτα Μ ένα μαξιλάρι για το κεφάλι της κ στην συνέχεια την τοποθετήσαμε μεσα σε μια καρότσα αγροτικού οχήματος διότι η γυναίκα δεν μπορούσε να κάτσει κ έπρεπε να παραμείνει σε ξαπλωμένη στάση..

Εν έτει 2022 θεωρώ ότι οι συνθήκες είναι απαράδεκτες..δεν μπορώ να χωνέψω ότι ο μόνος τρόπος που μπορούσε να μεταφερθεί ο ασθενής ήταν πάνω σε μια καρότσα !!!
Το νησί διαθέτει δύο ασθενοφόρα οχήματα..για ποιόν λόγο εφημερεύει μόνο το ένα ;; Είναι δυνατόν να εξυπηρετεί ένα όχημα ολόκληρο το νησί..;;;
Ντροπή κ αισχος..»
Exit mobile version