Ηλεία: Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς – Εκκενώνεται το χωριό Λάττα
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεία: Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς – Εκκενώνεται το χωριό Λάττα

SHARE THIS

Αυτή τη στιγμή για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν από αέρος ένα ελικόπτερο τύπου Ericsson και δύο air tractor, ενώ επιχειρούν και καναντέρ.

Οι πυροσβέστες δίνουν μεγάλη μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Ηλεία. Στην περιοχή Βαλόραχη μάλιστα, μια μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς έχει θέσει σε συναγερμό τις πυροσβεστικές δυνάμεις, με το μέτωπο της φωτιάς να κατευθύνεται προς το χωριό Λάτα, το οποίο εκκενώνεται προληπτικά.

Η φωτιά που κατακαίει από χθες τη Βάλμη απειλεί για άλλη μία φορά ένα μεγάλο πευκόδασος με ξερή βλάστηση και οι αρχές προσπαθούν να αποτρέψουν το χειρότερο σενάριο.Φλόγες μεγάλου ύψους και έκτασης έχουν επεκταθεί στην περιοχή της Πηνειάς, ενώ τα εναέρια μέσα κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού προκειμένου να την περιορίσουν. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν από αέρος ένα ελικόπτερο τύπου Ericsson και δύο air tractor, ενώ επιχειρούν και καναντέρ.

Οι επίγειες δυνάμεις συνδράμουν επίσης στην προσπάθεια κατάσβεσης και προσπαθούν να περιορίσουν την πυρκαγιά με αναχώματα μέσα στο δάσος, όμως οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή λειτουργούν εναντίον τους.

 

Exit mobile version