Ίλιον: Και οι γονείς πλάι στην 12χρονη τρανς μαθήτριας- «Υπερασπιζόμαστε την ισότητα»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίλιον: Και οι γονείς πλάι στην 12χρονη τρανς μαθήτριας- «Υπερασπιζόμαστε την ισότητα»

SHARE THIS

«Οι γονείς υπερασπιζόμαστε τους αγώνες των παιδιών μας για την ουσιαστική ισότητα και ισοτιμία, για τον δίκαιο κόσμο που διεκδικούν».

Στο πλευρό της τρανς μαθήτριας στο Μουσικό Σχολείο στο Ίλιον που δέχθηκε λεκτική επίθεση από καθηγητή της λόγω των ρούχων που επέλεξε να φορέσει, στέκεται εκτός από τους μαθητές και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων αλλά και η διευθύντρια του σχολείου.

Θυμίζεται ότι μετά το κύμα αλληλεγγύης προς την μαθήτρια, με μαθητές να φορούν φούστες για να αποδείξουν ότι «τα ρούχα δεν έχουν φύλο»,  το Υπουργείο Παιδείας αναγκάστηκε να παρέμβει.

Τόσο ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων όσο και η διευθύντρια του σχολείου συντάσσονται με τους μαθητές, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για ισότητα.

Η ανακοίνωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων

«Σε σχέση με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Ιλίου δηλώνει τα ακόλουθα: ‘Καταδικάζουμε συμπεριφορές ή δράσεις που διαχωρίζουν, απομονώνουν ή στοχοποιούν οποιονδήποτε άνθρωπο, πολλώ δε μάλλον μαθητή. Η σχολική κοινότητα θα μπορούσε να είχε αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά και με επιστημονικό τρόπο τέτοια ζητήματα αν ικανοποιούνταν ένα από τα πάγια αιτήματα του γονεϊκού κινήματος, η πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών πλήρους ωραρίου με μόνιμη θέση στις σχολικές μονάδες. Αντί η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, προσπαθεί να τα διαχειριστεί με την νομοθετημένη επιβολή αντιδραστικών εσωτερικών κανονισμών.

Οι γονείς υπερασπιζόμαστε τους αγώνες των παιδιών μας για την ουσιαστική ισότητα και ισοτιμία, για τον δίκαιο κόσμο που διεκδικούν”».

Η ανακοίνωση της διευθύντριας

«Όλη μου τη ζωή, θυμάμαι να παλεύω να εμπνεύσω τον σεβασμό στη διαφορετικότητα. Το καθαρό και αμετάκλιτο πιστεύω μου, ότι κανείς άνθρωπος δεν είναι ίδιος με τον άλλον. Ξεκαθάρισα και διέγραψα οριστικά απ’ τη ζωή μου όσους και όσες δεν αποδέχονταν τα παραπάνω. Κι αυτό γιατί τους θεωρούσα πάντα φασίστες»

Exit mobile version