Ηλιούπολη: Στον ανακριτή ο αστυνομικός και ο πατέρας της 18χρονης – Τι δηλώνει η δικηγόρος της
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλιούπολη: Στον ανακριτή ο αστυνομικός και ο πατέρας της 18χρονης – Τι δηλώνει η δικηγόρος της

SHARE THIS

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της 18χρονης, ο αστυνομικός από την Ηλιούπολη είχε και συνεργούς, τα ονόματα των οποίων έχει καταθέσει στις Αρχές η 18χρονη.

Ο 39χρονος αστυνομικός, ο οποίος κατηγορείται ότι εξανάγκαζε το νεαρό κορίτσι να εκδίδεται αλλά και ο πατέρας της τον οποίο καταγγέλλει ότι την βίαζε από τα 11 της χρόνια περνούν σήμερα το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για σωρεία αξιόποινων πράξεων.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της 18χρονης, ο αστυνομικός από την Ηλιούπολη είχε και συνεργούς, τα ονόματα των οποίων έχει καταθέσει στις Αρχές η 18χρονη.

«Άλλοι τη μετέφεραν, άλλοι την εξέδιδαν», είπε η σήμερα μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κ. Λεγάκη και έκανε γνωστό πως μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, το γραφείο της δέχθηκε τηλεφωνήματα και από άλλα θύματα του αστυνομικού.

Σε ερώτηση για το αν ο πατέρας της κοπέλας που κατηγορείται ότι τη βίαζε από τα 11 της χρόνια, είχε σχέση και με την κακοποίηση της από τον αστυνομικό, απάντησε πως δεν γνωρίζει.

Ήδη, έχει εκδοθεί ένταλμα για ένα ακόμη άτομο το οποίο θεωρείται συνεργός του αστυνομικού ενώ η 18χρονη φέρεται να έχει κατονομάσει και τουλάχιστον τρία ακόμη πρόσωπα.

Κάρτες μνήμης, ένας σκληρός δίσκος, αλλά και μια φορητή συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB) ερευνώνται προκειμένου να διαπιστωθεί αν πίσω από τον αστυνομικό κρύβεται μεγάλο κύκλωμα σωματεμπορίας.

«Παραβίασαν τα δικαιώματά της»

«Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για το παιδί. Έχει δώσει ακόμα τρία ονόματα κι εγώ θα πάω στον Ανακριτή και θα δώσω κι άλλα θύματα, ώστε να ξέρουν αν πάθει κάποιος από εμάς κάτι», σημείωσε η νομικός και κατήγγειλε εκ νέου στέρηση των δικαιωμάτων της κοπέλας.

«Στερήθηκε το παιδί το δικαίωμα να μιλήσει με τη δικηγόρο της και υπάρχει γιατρός του Γεννηματά που έχει δηλώσει στον Τύπο ότι έλεγαν στο παιδί ότι είναι κρατούμενη και της στερούσαν ιατρική περίθαλψη. Υπάρχουν δικαιώματα του θύματος, νομικά κατοχυρωμένα, που η Ελληνική Αστυνομία τα παραβίασε», κατέληξε η Αντωνία Λεγάκη.

Βαρύ το κατηγορητήριο

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να αρνούνται τις βαρύτατες κατηγορίες που τους αποδίδονται. Ειδικότερα, σε βάρος και των δύο ασκήθηκε ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων για:

  • Εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα,
  • Συνέργεια στην παραπάνω πράξη,
  • Εμπορία κατά ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση,
  • Βιασμός κατ’ εξακολούθηση,
  • Γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κατ’ εξακολούθηση,
  • Κατάχρηση ανηλίκου σε γενετήσιες πράξεις κατ’ εξακολούθηση,
  • Γενετήσιες πράξεις μεταξύ συγγενών,
  • Διακίνηση ναρκωτικών,
  • Ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και απειλή,
  • Οπλοφορία,
  • Οπλοχρησία,
  • Οπλοκατοχή

Οι δυο άνδρες θα κληθούν να αντικρούσουν την σοκαριστική μαρτυρία της 18χρονης που ευτυχώς κατάφερε να ξεφύγει από το διαμέρισμα – κολαστήριο με την βοήθεια μιας κοπέλας που εργαζόταν σε κοντινή καφετέρια.

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός, φέρεται να είχε απομονώσει την 18χρονη κοπέλα από όλους, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ήταν ευάλωτη καθώς ο πατέρας της, όπως είπε στους αστυνομικούς, την βίαζε από την ηλικία των 11 ετών και ήθελε να φύγει από το σπίτι της.

Ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για το αν θα προφυλακισθούν.

Exit mobile version