Ιωάννινα: Προσωρινά ελεύθεροι οι 3 μαθητές που κατηγορούνται για την σεξουαλική κακοποίηση συμμαθητή τους
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSSI - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιωάννινα: Προσωρινά ελεύθεροι οι 3 μαθητές που κατηγορούνται για την σεξουαλική κακοποίηση συμμαθητή τους

SHARE THIS

Οι τρεις μαθητές, που αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, παραπέμφθηκαν σε τακτική δίκη στις 21 Νοεμβρίου του 2024.

Σε τραυματική εμπειρία εξελίχθηκε η τριήμερη σχολική εκδρομή για ένα μαθητή γυμνασίου από σχολείο του Πηλίου, καθώς, όπως ανέφερε στον πατέρα του, έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο πατέρας του μαθητή, που είχε πάει στην σχολική εκδρομή στα Γιάννενα, κατήγγειλε το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου, με τις αρχές να προχωρούν σε 3 συλλήψεις.

Επίσημη ανακοίνωση από τις αστυνομικές αρχές δεν έχει εκδοθεί, ωστόσο, η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι έγινε καταγγελία από τον γονέα ότι το παιδί του κακοποιήθηκε σεξουαλικά από συμμαθητές του. Τα τρία παιδιά, που πέρασαν την νύχτα στα κρατητήρια, κλήθηκαν στην Εισαγγελία Ανηλίκων, όπου οδηγήθηκαν το πρωί της Δευτέρας (8/4). Η εισαγγελέας ανηλίκων άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμός πλημμελήματος σε βάρος ενός εξ’ αυτών για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενώ στους άλλους δύο για συνέργεια στην εν λόγω πράξη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ,  οι τρεις, που αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, παραπέμφθηκαν σε τακτική δίκη στις 21 Νοεμβρίου του 2024. Απολογούμενοι, ισχυρίστηκαν ότι επρόκειτο για ένα αστείο, το οποίο περιορίστηκε σε λεκτικό επίπεδο.

Το περιστατικό φέρεται να έγινε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής προς ξημερώματα Σαββάτου, ενώ ο 15χρονος κοιμόταν. Ο ανήλικος μαθητής, όπως καταγγέλθηκε, ξύπνησε από την παρενόχληση που του έγινε. Παραγγέλθηκε η ιατροδικαστική εξέταση του 15χρονου, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, είναι καθαρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση διερευνάται όχι μόνο από την Εισαγγελία Βόλου, αλλά και από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, που ανέθεσε την έρευνα σε έμπειρη διευθύντρια σχολείου.

Exit mobile version