Υπό άθλιες συνθήκες ηλικιωμένοι σε γηροκομείο στο Ηράκλειο της Κρήτης – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης
AP PHOTO/ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ RAFIQ MAQBOOL
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό άθλιες συνθήκες ηλικιωμένοι σε γηροκομείο στο Ηράκλειο της Κρήτης – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

SHARE THIS

Για την εν λόγω δομή υπήρχαν καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων τροφίμων - Με εισαγγελική παραγγελία ο έλεγχος στο γηροκομείο

Έφοδο σε γηροκομείο στην περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης πραγματοποίησε η αστυνομία μετά από εισαγγελική παραγγελία και καταγγελίες πολιτών για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν σε αυτή την δομή. Σύμφωνα με το cretalive.gr, η δομή ηλικιωμένων έχει γίνει αντικείμενο σοβαρών καταγγελιών για συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ακεραιότητα των 92 ανθρώπων που διαβιούν εκεί.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως το μεγαλύτερο μέρος των καταγγελιών που είχαν γίνει είχαν βάση καθώς εντόπισαν σειρά παραβάσεων που είχαν σχέση με την καθαριότητα και την υγιεινή στους χώρους της δομής. Με βάση τις καταγγελίες, έχει αναφερθεί και ζήτημα έλλειψης χώρου για τους ηλικιωμένους, αφού φέρεται να είχε αναφερθεί ότι σε μικρούς θαλάμους διαμένουν ακόμη και τρία άτομα.

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

Παράλληλα διαπιστώθηκαν φθορές στα ταβάνια των θαλάμων, έλλειψη εποπτείας των κλινών από προσωπικό, ακόμη και μη ύπαρξη εξόδων κινδύνου, ενώ ανησυχητική είναι και η φθορά στα κάγκελα στα μπαλκόνια. Ο 60χρονος ιδιοκτήτης της δομής συνελήφθη και πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Exit mobile version