Υποδυόμενοι τους αστυνομικούς, ξυλοκόπησαν ανήλικο για τα γκράφιτι του ακροδεξιού Εύρυτου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποδυόμενοι τους αστυνομικούς, ξυλοκόπησαν ανήλικο για τα γκράφιτι του ακροδεξιού Εύρυτου

SHARE THIS

Τραμπούκοι που παρίσταναν τους αστυνομικούς έχουν αναλάβει τη «φύλαξη» των γκράφιτι με τους ήρωες της Επανάστασης του 1821 που ζωγράφισε ο ακροδεξιός γκραφιτάς Εύρυτος.  

Ένα απίστευτο περιστατικό που συνέβη την περασμένη Κυριακή, στην Αργυρούπολη, έφερε στο φως της δημοσιότητας, το Notia.gr.

Δύο άτομα που εμφανίστηκαν σαν αστυνομικοί, επιτέθηκαν σε δύο ανήλικα αδέλφια, την ώρα που κατέβαιναν από το λεωφορείο, τους κατηγόρησαν ότι είχαν «βανδαλίσει» την τοιχογραφία του Εύρυτου και όταν τα παιδιά αρνήθηκαν ότι έχουν σχέση με το περιστατικό και ζήτησαν να τους δείξουν ταυτότητες που να αποδεικνύουν ότι πράγματι είναι αστυνομικοί, ο ένας δέχτηκε επίθεση με γροθιές.

Η συνέχεια δόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου τα δύο ανήλικα αδέλφια συνοδευόμενα από τον πατέρα τους, έκαναν μήνυση σε βάρος αγνώστων.

Ο ένας από τους δύο δράστες ηλικίας 50 ετών συνελήφθη, ενώ ο άλλος που φέρεται ότι γρονθοκόπησε τον ένα αδελφό, δεν έχει εντοπιστεί, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Με ποιο δικαίωμα τα δύο αυτά άτομα παρακολούθησαν τα ανήλικα αδέλφια, μετά την πορεία; (δεν προκύπτει ότι τα παιδιά συμμετείχαν σε αυτή)

https://www.notia.gr/2021/03/argyroypoli-apokleistiko-astynomik/?fbclid=IwAR1QfKtWeylqIjlVXw_ocr-QNP_H80B8lKp3R4NN4eq1Lb459dBzmrFelEsΣύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Notia.gr, ο 50χρονος, ο οποίος δεν είναι κάτοικος Αργυρούπολης και φέρεται ότι ανήκει σε γνωστή «ομάδα επιτήρησης» που είχε εμφανιστεί σε παρέλαση του δήμου, κατέθεσε στην αστυνομία ότι βρισκόταν με το άλλο άτομο, στην πόλη, χωρίς την υπόδειξη κανενός, για να προστατεύσουν από βανδαλισμούς την τοιχογραφία του Εύρυτου, μετά την πορεία της Κυριακής.

Το χρονικό

Τα δύο ανήλικα αδέλφια, ηλικίας 15 και 17 ετών, ήταν μέσα στο λεωφορείο και επέστρεφαν στο σπίτι τους. Όταν κατέβηκαν, επί της λεωφόρου Κύπρου, τους πλησίασαν δύο άγνωστοι οι οποίοι επέβαιναν σε ένα κόκκινο παλιό αυτοκίνητο.

-«Εσείς μουτζουρώσατε τις ζωγραφιές με τους ήρωες του 1821», τους ρώτησαν
-«Δεν έχουμε καμία σχέση, εσείς ποιοι είστε», ρώτησαν τα παιδιά
-«Αστυνομικοί», απάντησαν εκείνοι
-«Δείξτε μας τις ταυτότητες» είπαν τα αδέλφια βλέποντας ότι επιβαίνουν σε ένα αυτοκίνητο που τίποτα δεν θύμιζε αυτοκίνητο αστυνομικών.

Αμέσως ο ένας αδελφός δέχτηκε επίθεση με μπουνιές.

Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, όμως οι ανήλικοι συγκράτησαν τις πινακίδες του οχήματος και μαζί με τον πατέρα τους μετέβησαν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, καταθέτοντας μήνυση.

Exit mobile version