Υπόθεση Κολωνού: Αποφυλακίστηκε η μητέρα της 12χρονης
EUROKINISSI) ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση Κολωνού: Αποφυλακίστηκε η μητέρα της 12χρονης

SHARE THIS

Αποφυλακίστηκε η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό. Υπενθυμίζεται ότι η ποινή που επιβλήθηκε στη μητέρα του κοριτσιού ήταν 20 μήνες για το αδίκημα της εκβίασης το οποίο είναι πλημμέλημα. Σημειώνεται ότι ήδη έχει μείνει στη φυλακή προφυλακισμένη, άρα ήταν θέμα χρόνου γι’ αυτή να αποφυλακιστεί.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε να χορηγήσει αναστολή σε 17 από τους 20 καταδικασθέντες στην υπόθεση του Κολωνού. Μόνο ο 55χρονος, Ηλίας Μίχος και ο “Μιχάλης” παρέμειναν στη φυλακή. Όσοι λάβανεν αναστολή θα υπόκεινται σε περιοριστικούς όρους και ορισμένοι θα καλούνται να καταβάλουν χρηματικές εγγυήσεις.

Ο Ηλίας Μίχος, με τη συνολική του ποινή ισόβια κάθειρξη και κάθειρξη 27 ετών, αποτελεί τον μόνον καταδικασθέντα που δεν έλαβε αναστολή. Ο “Μιχάλης” έλαβε συνολική ποινή 18 ετών κάθειρξης.

Οι δικαστές απέρριψαν την πρόταση ελαφρυντικών για τον 55χρονο και δεν χορηγήθηκε κανένα ελαφρυντικό στον “Μιχάλη”. Και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι για σοβαρά αδικήματα, όπως βιασμός και παιδική πορνογραφία. Οι δικηγόροι τους προετοιμάζουν έφεση, υποστηρίζοντας την αθωότητά τους.

Τα παιδιά θα πρέπει να προστατεύονται, επισήμανε η συνήγορος της 12χρονης, τονίζοντας τη σοβαρότητα του εγκλήματος της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Οι ποινές εκδόθηκαν με βάση τη βαρύτητα των αδικημάτων και τις απαιτήσεις της Δικαιοσύνης.

Exit mobile version