Υπόθεση Λιγνάδη: Ο Κούγιας ζητά τώρα κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον 24χρονο καταγγέλλοντα για βιασμό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση Λιγνάδη: Ο Κούγιας ζητά τώρα κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον 24χρονο καταγγέλλοντα για βιασμό

SHARE THIS

Με την τακτική αυτή, για ακόμη μία φορά φαίνεται ότι επιχειρείται να καλλιεργηθεί κλίμα φόβου στα φερόμενα ως θύματα και σε δυνητικά νέους καταγγέλλοντες.

Την κατ΄αντιπαράσταση εξέτασή του με τον 24χρονο Αιγύπτιο που κατηγορείται ότι βίασε το 2015 σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου, ζητάει ο Δημήτρης Λιγνάδης με αίτηση που κατέθεσε στην ανακρίτρια, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας.

Παράλληλα, ζητάει και την αυτοψία του χώρου.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση ο Αλέξης Κούγιας, ο Δημήτρης Λιγνάδης «αμφισβητεί την αλήθεια όλων των καταγγελιών εις βάρος του και έχει προσκομίσει ακλόνητα έγγραφα στοιχεία, αλλά και ζήτησε να εξεταστούν ιδιαίτερα αξιόπιστοι μάρτυρες, οι οποίοι εξετάστηκαν από την κα Ανακρίτρια. Τα παραπάνω αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία στη συνήθη επεξεργασία, την οποία είναι υποχρεωμένοι να κάνουν Εισαγγελείς και Δικαστές, «κατεδαφίζουν» στην κυριολεξία την κατηγορία».

Ωστόσο, όπως τονίζει, «προς μεγαλύτερη υποστήριξη της αθωότητας του κατηγορουμένου, συνεργάτες του γραφείου μας σήμερα κατέθεσαν στην κα Ανακριτή, αναφορικά με την πράξη που φέρεται ότι διέπραξε ο εντολέας μας στις 8.8.2015, αίτημα:

1. περί αυτοψίας του χώρου και

2. κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης του εντολέα μας με τον φερόμενο ως βιασθέντα, ο οποίος μέχρι σήμερα ούτε αποκάλυψε ούτε ερωτήθηκε έστω να περιγράψει ποιο είναι το ξενοδοχείο στην Επίδαυρο, στο οποίο δήθεν ο εντολέας μας τον βίασε με πρωκτολειχία (αυτή είναι η περιγραφή του δήθεν βιασμού του) και σε ποια σουίτα αυτού του αγνώστου μέχρι τώρα ξενοδοχείου έγινε αυτή η πράξη».

Μαζί, δίνει στη δημοσιότητα το αίτημα προς την ανακρίτρια, στο οποίο αναφέρονται πάνω-πάνω τα ονόματα των δύο καταγγελλόντων.

Όμως, η αυτή η κίνηση του ποινικολόγου απαγορεύεται από τον Κώδικα Δικηγόρων.

«Δεν επιτρέπεται σε δικηγόρο είτε ατομικά είτε ως μέλος Δικηγορικής Εταιρείας να δίνει συνεντεύξεις στον Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, δημοσιεύοντας στοιχεία ή πληροφορίες σε σχέση με εκκρεμούσα, ενώπιον της Δικαιοσύνης, υπόθεση την οποία χειρίζεται ο ίδιος» αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο 40 του Κώδικα Δικηγόρων.

Στη δήλωσή του, ο Αλ. Κούγιας αναφέρει για ακόμη μία φορά ότι ο Δ. Λιγνάδης συνεχίζει να αρνείται την κατηγορία για βιασμό κατά συρροή, ενώ σημειώνει ότι το γραφείο του κάνει έρευνα για το αν βρισκόταν στην περιοχή της Επιδαύρου κατά το χρονικό διάστημα που αναφέρεται στις καταγγελίες.

Exit mobile version