Υπόθεση Λιγνάδη: Παρέμβαση εισαγγελίας για εμπλοκή δομών ανήλικων προσφύγων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση Λιγνάδη: Παρέμβαση εισαγγελίας για εμπλοκή δομών ανήλικων προσφύγων

SHARE THIS

Θα διερευνηθεί η βασιμότητα δημοσιευμάτων για εμπλοκή τουλάχιστον τριών δομών ανήλικων προσφύγων που μετείχαν σε μαθήματα στο θέατρό του Δημήτρη Λιγνάδη.

Παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί η βασιμότητα δημοσιευμάτων για εμπλοκή τουλάχιστον τριών δομών ανήλικων προσφύγων που μετείχαν σε μαθήματα στο θέατρό του Δημήτρη Λιγνάδη.

 

Η Εισαγγελία παρενέβη αυτεπαγγέλτως καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων πολλά προσφυγόπουλα φέρονται ότι αρνήθηκαν να πάνε ξανά εκεί. Ορμώμενη από δημοσιεύματα του Τύπου, η Εισαγγελία διέταξε την προκαταρκτική έρευνα. Στα δημοσιεύματα υπήρχαν μαρτυρίες από γείτονες του γνωστού σκηνοθέτη που διέμενε σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας, στην Πλατεία Καραϊσκάκη κι ανέφεραν ότι ο σκηνοθέτης δεχόταν επισκέψεις από ανήλικα παιδιά.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, όταν είχε ερωτηθεί ο σκηνοθέτης για τις επισκέψεις των ανήλικων παιδιών είχε δηλώσει ότι συμμετείχε εθελοντικά σε πρόγραμμα μαθημάτων θεάτρου σε αλλοδαπούς. Έπειτα από έρευνα για τον ισχυρισμό των γειτόνων, διαπιστώθηκε -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- ότι τουλάχιστον τρεις δομές ανήλικων προσφύγων μέσω κοινωνικού λειτουργού, είχαν κλείσει μαθήματα στο θέατρο του σκηνοθέτη. Από κάθε δομή πήγαιναν 3 – 4 ασυνόδευτα παιδιά και παρακολουθούσαν τα θεατρικά μαθήματα κατά την περίοδο 2017- 2018.

Έπειτα από επικοινωνία με τους φορείς, διαπιστώθηκε ότι πολλά παιδιά, αρνούνταν να ξαναπάνε στο θέατρο, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτουν γιατί ήταν τόσο κατηγορηματική η άρνησή τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον πολλά από εκείνα τα παιδιά σήμερα ζουν στη Γαλλία.

Exit mobile version