Υπόθεση Λιγνάδη: Τα Αρσάκεια καλούν καθηγητές να υπογράψουν ότι είναι ψευδείς οι καταγγελίες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση Λιγνάδη: Τα Αρσάκεια καλούν καθηγητές να υπογράψουν ότι είναι ψευδείς οι καταγγελίες

SHARE THIS

Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει ότι υποχρεώνουν τους εκπαιδευτικούς να υπογράψουν κείμενο με το οποίο χαρακτηρίζονται «ψευδολογίες» οι μαρτυρίες των θυμάτων

«Κινήσεις που αποσκοπούν στην φίμωση και στον πειθαναγκασμό συναδέλφων των Αρσακείων Σχολείων» καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Ομοσπονδίας,  στα Αρσάκεια η ομάδα «αυθορμήτως ενεργούντων», προσκείμενων στην ηγεσία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας εκπαιδευτικών, ζητά από τους εκπαιδευτικούς «δημοκρατικά» να υπογράψουν κείμενο που χαρακτηρίζει ως «ψευδολογίες» τις συγκλονιστικές μαρτυρίες κακοποίησης θυμάτων σε βάρος του παραιτηθέντα καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.

«Ο πανικός που διακατέχει κάποιους και ο τρόμος μπροστά στο τσουνάμι των αποκαλύψεων που έρχεται αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το κείμενο διακινήθηκε μέσα στη νύχτα! Τι φοβούνται άραγε τόσο πολύ;» διερωτάται η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας.

«Σε μια απαράδεκτη κίνηση φίμωσης και πειθαναγκασμού των συναδέλφων των Αρσακείων Σχολείων προχώρησε ομάδα «αυθορμήτως ενεργούντων», προσκείμενων στην ηγεσία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας εκπαιδευτικών.

Εξοργισμένοι συνάδελφοι μας απέστειλαν το κατάπτυστο κείμενο που καλούνται «δημοκρατικά» να υπογράψουν (όλοι γνωρίζουμε τι περιμένει τους αντιφρονούντες…). Στο κείμενο αυτό με τον παραπλανητικό τίτλο «Δεν φοβόμαστε» χαρακτηρίζονται ως «ψευδολογίες» οι συγκλονιστικές μαρτυρίες κακοποίησης θυμάτων της «δράσης» Λιγνάδη στα Αρσάκεια Σχολεία. Ο πανικός που διακατέχει κάποιους και ο τρόμος μπροστά στο τσουνάμι των αποκαλύψεων που έρχεται αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το κείμενο διακινήθηκε μέσα στη νύχτα! Τι φοβούνται άραγε τόσο πολύ;» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της.

Το κείμενο που διακινήθηκε «νύχτα» όπως καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ:

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον απόηχο των σοκαριστικών καταγγελιών σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ είχε ζητήσει την απομάκρυνση του προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, Γιώργου Μπαμπινιώτη, καθώς όπως δήλωσε ήταν αδύνατον να μην γνώριζε όλα όσα επί πολλά χρόνια ψιθυρίζονταν στο χώρο των Αρσακείων Σχολείων.

 

Exit mobile version