Μητέρα της Τοπαλούδη: «Δεν θα δεχθώ μείωση ποινής, θα τα φέρω όλα τούμπα εγώ, η μάνα της Ελένης»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητέρα της Τοπαλούδη: «Δεν θα δεχθώ μείωση ποινής, θα τα φέρω όλα τούμπα εγώ, η μάνα της Ελένης»

SHARE THIS

«Δεν θα δεχτώ μείωση ποινής θα τα φέρω όλα τούμπα, εγώ η μάνα της Ελένης».

Μέσα σε κλίμα έντασης διεκόπη για τις 10 Μαρτίου η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη το Νοέμβριο του 2018 στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας έπειτα από αίτημα του συνηγόρου του κατηγορουμένου με αλβανική υπηκοότητα.

Στο δικαστήριο βρέθηκε μόνο ο Ροδίτης κατηγορούμενος, ενώ ο δικηγόρος του έτερου κατηγορούμενου ζήτησε «χρόνο να μελετήσει τη δικογραφία γιατί ανάλαβε πρόσφατα την υπόθεση» και το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της δίκης.

Η αντίδραση της οικογένειας Τοπαλούδη:

Όπως μεταδίδει το ertnews.gr, μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας, Κούλα Τοπαλούδη, έκανε λόγο για εμπαιγμό από την πλευρά των κατηγορουμένων και ζητώντας να πληρώσουν τα έξοδα για να κατέβει στην Αθήνα από το Διδυμότειχο.

Ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη επανέλαβε: Περιμένουμε το αυτονόητο, δηλαδή να μείνει η ποινή ως έχει πρωτόδικα, ισόβια και 15 χρόνια όπως αποφασίστηκε ομόφωνα.

Η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας, προειδοποίησε:

«Στις 10 ημέρες από την πρωτόδικη μπορούν να κάνουν εφετείο. Δεν θα δεχτώ μείωση ποινής θα τα φέρω όλα τούμπα, εγώ η μάνα της Ελένης».

Στο πλευρό της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη βρέθηκε η Άννα Ψαράκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι στη Φολέγανδρο, αλλά και η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς που δολοφονήθηκε το 2019 στη Μυτιλήνη από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

«Περιμένουμε να επιβληθεί πάλι η πρωτόδικη ποινή, δηλαδή ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξης. Η πρώτη αφορά την ανθρωποκτονία και η δεύτερη τον ομαδικό βιασμό της Ελένης και τον βασανιστικό θάνατό της», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, Ευάγγελος Γκιούγκης.

«Παρακαλώ πολύ όλους να βγάλουν τον όρο ισόβια. Στις δέκα ημέρες μετά την πρωτόδικη απόφαση οι δολοφόνοι μπορούν να ασκήσουν έφεση για να πάρουν ελαφρυντικά. Light δολοφονία δεν υπάρχει. Κακώσεις light στον εγκέφαλο του παιδιού μου δεν υπάρχουν. Στραγγαλισμός με μαχαίρια -πήραν και άλλο μαχαίρι αφού στράβωσε το πρώτο- δεν υπάρχει, έκαναν ό,τι τους κατέβει στο μυαλό κατά τον βιασμό αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα. Προσβάλλω με τον όρο και τα τέρατα. Είναι κάτι παραπάνω», είπε στο ξέσπασμά της, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Αλέξης Κούγιας: Κατέρρευσε ο ισχυρισμός ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει σώας τα φρένας

Αφού υπενθύμισε ότι οι γονείς που έχασαν το κορίτσι που μεγάλωσαν με τόση δυσκολία κι έκαναν 2.000 χιλιόμετρα για να παραστούν στη δίκη, ο Αλέξης Κούγιας τόνισε ότι ο ‘Ελληνας κατηγορούμενος κατήργησε ουσιαστικά τον δικηγόρο του κι έκανε διαδικασία εξαιρέσεως ο ίδιος.

«Δεν το έχω ξαναδεί ποτέ. Εξαίρεσε 3 ενόρκους κι με αυτό κατέρρευσε ο ισχυρισμός ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε σώας τας φρένας. Αξιολογεί και εξαιρεί ενόρκους, δεν μπορεί λοιπόν να ισχυριστεί ότι έχει ψυχικό πρόβλημα, τόνισε ο κ. Κούγιας.

Exit mobile version