Υπόθεση trafficking Ηλιούπολης: «Η δικαιοσύνη οφείλει να αθωώσει την Ε.»
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση trafficking Ηλιούπολης: «Η δικαιοσύνη οφείλει να αθωώσει την Ε.»

SHARE THIS

«Η δικαιοσύνη οφείλει να μην κατηγορεί τα θύματα εμπορίας ανθρώπων ότι εκδίδονταν χωρίς τα νόμιμα έγγραφα» τονίζουν οι συνήγοροι της 19χρονης.

Ανακοίνωση για την δυσώδη υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη, με θύμα την 19χρονη που παρότι κατάφερε να ξεφύγει βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με την δικαιοσύνη έπειτα από μήνυση του πρωτόδικα καταδικασμένου ως μαστροπού αστυνομικού επειδή… εκδιδόταν χωρίς το απαιτούμενο πιστοποιητικό (!), εξέδωσαν οι συνήγοροι της Ε.

Σημειώνεται ότι μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, διαβιβάστηκε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας παραγγελία προκειμένου να ερευνηθεί αν και κάτω από ποιες συνθήκες έχει παραπεμφθεί για να δικαστεί η 19χρονη, θύμα trafficking στην Ηλιούπολη.

Σε ανακοίνωσή τους, οι συνήγοροι της 19χρονης επιζήσασας αναφέρουν ότι μετά και την αναστολή της αποχής των δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 09.00 θα βρεθούμε ενώπιον του Α’ Μονομελούς Αυτοφώρου Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για να υπερασπιστούμε το αυτονόητο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση 

Την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η δίκη που έχει οριστεί με κατηγορούμενη την επιζώσα της υπόθεσης τράφικινγκ της Ηλιούπολης, μετά από μήνυση του πρωτόδικα καταδικασμένου ως μαστροπού, αστυνομικού Δημήτρη Μπουγιούκου.

Μετά και την αναστολή της αποχής των δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 09.00 θα βρεθούμε ενώπιον του Α’ Μονομελούς Αυτοφώρου Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για να υπερασπιστούμε το αυτονόητο.

Ότι η δικαιοσύνη οφείλει να μην κατηγορεί τα θύματα εμπορίας ανθρώπων ότι εκδίδονταν χωρίς τα νόμιμα έγγραφα.
Ότι η δικαιοσύνη οφείλει να μην επαναθυματοποιεί τα άτομα που καταγγέλλουν την κακοποίηση που έχουν υποστεί.
Ότι η δικαιοσύνη οφείλει να μην τιμωρεί τα θύματα trafficking.
Ότι η δικαιοσύνη οφείλει να προστατεύει τα θύματα trafficking.
Η δικαιοσύνη οφείλει να αθωώσει την Ε.-

Οι συνήγοροι

Δήμητρα Κεραμυδά- Αντωνία Λεγάκη

Exit mobile version