Υποβρύχιο φωτορεπορτάζ: Μια χωματερή στον βυθό της Χαλκιδικής
NICHOLAS SAMARAS UNDERWATER PHOTOGRAPHY NICHOLAS SAMARAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποβρύχιο φωτορεπορτάζ: Μια χωματερή στον βυθό της Χαλκιδικής

SHARE THIS

Συγκλονιστικές υποβρύχιες εικόνες από τον φωτογράφο Νικόλα Σαμαρά από την εκδήλωση «Γαλάζια Χαλκιδική» που διοργάνωσε η Greek Eco Project

Υποβρύχιες φωτογραφίες από τον καθαρισμό του λιμανιού στο «Πόρτο Κούφο», στον δήμο Σιθωνίας της Χαλκιδικής, έδωσε στη δημοσιότητα ο φωτογράφος Νικόλας Σαμαράς.

Οι φωτογραφίες ήταν στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Γαλάζια Χαλκιδική» που διοργάνωσε και αυτή τη χρονιά η οργάνωση Greek Eco Project. «Πρόκειται για μια εκδήλωση αποκλειστικά αφιερωμένη στην οικολογική ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην καλλιέργεια της οικολογικής ενσυναίσθησης των παιδιών και περιλαμβάνει διάφορες δράσεις όπως παρουσιάσεις βιβλίων, περιβαλλοντικά παιχνίδια, παράκτιους και υποβρύχιους καθαρισμούς σε επιλεγμένα μέρη και πολλά άλλα», υπογράμμισε ο φωτογράφος και πρόσθεσε πως o ρόλος του ήταν να τεκμηριώσει τους υποβρύχιους καθαρισμούς και να φέρει στην επιφάνεια μέσω του φακού του όλα όσα υπάρχουν στη θάλασσα και «δυστυχώς ο κόσμος την αγνοεί».

Το μεγαλύτερο μέρος της φετινής εκδήλωσης, σύμφωνα με τον Νικόλα Σαμαρά «ήταν αφιερωμένο στον καθαρισμό του λιμανιού στο «Πόρτο Κουφό». Η περσινή τυχαία ανακάλυψη υποθαλάσσιας χωματερής μέσα στο λιμάνι δεν θα μπορούσε να αφήσει κανέναν αδιάφορο, και αυτό οδήγησε όλη την ομάδα να εστιάσει εκεί! Αποτέλεσμα της προσπάθειας ήταν η συλλογή 7 τόνων απορριμμάτων κάθε είδους από τον βυθό!».

 

Exit mobile version