Υποχρεωτική συνεπιμέλεια: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία διαψεύδει ότι κλήθηκε από την Πολιτεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποχρεωτική συνεπιμέλεια: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία διαψεύδει ότι κλήθηκε από την Πολιτεία

SHARE THIS

Έκθετος ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας έπειτα από την ηχηρή διάψευση της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας ότι κλήθηκε να εκφράσει τις απόψεις της

Μία ακόμη ηχηρή διάψευση για τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα που ισχυρίζεται ότι κατά τη σύνταξη του σχεδίου νόμου για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια των παιδιών υπήρξε συνεργασία με αρμόδιους επιστημονικούς φορείς.

Μετά τις γυναικείες και φεμινιστικές οργανώσεις και η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος διαψεύδει κατηγορηματικά ότι κλήθηκε κατά τη διάρκεια της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας να εκφράσει τις απόψεις της πάνω στο νομοσχέδιο για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια των παιδιών που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Με ανακοίνωσή της, αποκαλύπτει ότι «ουδέποτε κλήθηκε από την Πολιτεία, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ή άλλο αρμόδιο φορέα κατά τη διάρκεια της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας να εκφράσει τις απόψεις της πάνω στο εν λόγω Σχέδιο Νόμου».

Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία, επισημαίνει ακόμα αν και αυτοβούλως έστειλαν τεκμηριωμένες θέσεις από ειδικές επιτροπές παιδοψυχιάτρων και πάλι δεν υπήρξε καμιά ανταπόκριση από την Πολιτεία.

Να σημειωθεί ότι η επιστημονική ένωση, ήδη, από τις αρχές Απριλίου είχε διατυπώσει την ισχυρή αντίθεσή της στον πρόβλεψη του σχεδίου νόμου με επιστολή προς τον πρόεδρο της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την αναμόρφωση του Οικογενειακού Δικαίου Ιωάννη Τέντε.

Όπως υπογράμμιζε γονείς σε έντονη σύγκρουση δεν γίνονται ψυχικά υγιείς «διά νόμου» και κάθε παιδί ζει ξεχωριστό «Αρμαγεδδώνα» με αποτέλεσμα να είναι αναγκαίες όλες οι εκδοχές επιμέλειας και κατανομής χρόνου.

Exit mobile version