Ηράκλειο: Άγνωστοι βανδάλισαν τον τάφο του Καζαντζάκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Άγνωστοι βανδάλισαν τον τάφο του Καζαντζάκη

SHARE THIS

"Βάνδαλοι έσπασαν τον ξύλινο σταυρό στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη... Καληνύχτα, κύριε Νίκο! Σωστά δεν ελπίζεις τίποτα".

Εικόνες ντροπής αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν στο Μαρτινέγκο Ηρακλείου.

Άγνωστοι βανδάλισαν τον τάφο του σπουδαίου συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη.

Το βράδυ της Τρίτης 1 Αυγούστου, άγνωστοι δράστες έσπασαν τον ξύλινο σταυρό που βρίσκεται μπροστά στον τάφο του.

Υπενθυμίζεται ότι κάποτε, ο λαός της Κρήτης είχε αψηφήσει στην πράξη τις απειλές της εκκλησίας που δεν έδινε άδεια ταφής για τον σπουδαίο συγγραφέα.

Ο συγγραφέας Πάνος Σταθόγιαννης δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook φωτογραφία από το σημείο γράφοντας χαρακτηριστικά:

Αποχαιρετώ τον Ιούλιο με την καρδιά σφιγμένη κι έναν κόμπο στον λαιμό. Βάνδαλοι έσπασαν τον ξύλινο σταυρό στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη…

Καληνύχτα, κύριε Νίκο! Σωστά δεν ελπίζεις τίποτα“.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Αριστέα Πλεύρη, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου μέσα στην ημέρα κιόλας θα αποκαταστήσει τη ζημιά που υπέστη ο ξύλινος σταυρός στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη.

Ο σεβασμός στα μνημεία μας είναι υποχρέωσή μας, αλλιώς δε μας αξίζει να έχουμε ούτε παγκόσμιους συγγραφείς ούτε μνημεία“.

Θέση πήρε και η πρόεδρος του Παραρτήματος Ελλάδας της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, Κατερινα Ζωγραφιστού.

Ο βανδαλισμός του σταυρού στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη δεν αποτελεί μόνο προσβολή στη μνήμη ενός μεγάλου Έλληνα συγγραφέα, είναι απρεπής συμπεριφορά προς τον πολιτισμό μας” ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ενημέρωση: Τελικά, έπειτα από άμεση αντίδραση του Δήμου Ηρακλείου, η ζημιά που προκάλεσε ο βανδαλισμός στον τάφο του σπουδαίου συγγραφέα, αποκαταστάθηκε.

Exit mobile version