Ισχυρή έκρηξη στη Συγγρού: Εικόνες καταστροφής – Ένας εγκαυματίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ισχυρή έκρηξη στη Συγγρού: Εικόνες καταστροφής – Ένας εγκαυματίας

SHARE THIS

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η Λεωφόρος Συγγρού, μετά από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε κτίριο απέναντι από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Εικόνες καταστροφής επικρατούν στη Λεωφόρο Συγγρού το πρωί της Τετάρτης, έπειτα από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε κτήριο απέναντι από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Στην περιοχή υπάρχουν παντού σπασμένα τζάμια, κατεστραμμένες προσόψεις καταστημάτων και ένα ταξί ολοσχερώς καμένο. Από τη φωτιά τυλίχθηκε στις φλόγες το κτήριο όπου προκλήθηκε η έκρηξη, το οποίο καταστράφηκε.

Άγνωστα τα αίτια της έκρηξης

Ήταν λίγο πριν από τις 7 το πρωί, όταν οι κάτοικοι στις αρχές της Συγγρού πετάχτηκαν από τα σπίτια τους, ακούγοντας ένα πολύ δυνατό κρότο και τζάμια να σπάνε. Μετά την έκρηξη ξέσπασε φωτιά σε πολυώροφο κτήριο, στο οποίο στεγάζονται γραφεία εταιρείας βιολογικών προϊόντων, στην οδό Συγγρού 3 απέναντι από τους στύλους του Ολυμπίου Διός. Λίγο αργότερα, η φωτιά επεκτάθηκε και στα κτήρια της Συγγρού 1 και Συγγρού 5, όπου βρίσκονται διαμερίσματα απέναντι είναι η οδός Αθανασίου Διάκου.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, θέτοντας υπό έλεγχο τη φωτιά μέσα σε μία ώρα.

Προς το παρόν είναι άγνωστα τα αίτια που προκάλεσαν αυτή την ισχυρή έκρηξη, με το πιο πιθανό σενάριο να είναι η διαρροή αερίου.

Πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι περιμένουν να τελειώσει το έργο της η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ώστε να πραγματοποιήσουν έρευνες για τα αίτια στο κτήριο.

Ένας εγκαυματίας και δύο στο νοσοκομείο με αναπνευστικά

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ένας άνδρας, ο οποίος βρισκόταν σε παρακείμενο κτήριο και μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο Λαϊκό νοσοκομείο και άλλα δύο άτομα αντιμετωπίζουν προβλήματα από τις αναθυμιάσεις.

Κλειστή η Συγγρού

Από το ωστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια σε προσόψεις καταστημάτων και σε κτήρια σε εμβέλεια 50 – 60 μέτρων. Έχουν εκτοξευθεί επίσης αντικείμενα, όπως κλιματιστικά σε απόσταση πολλών μέτρων, ακόμα και ένα κομπρεσερ, πάνω σε ΙΧ, στο καθοδικό ρεύμα.

Στην περιοχή εξακολουθεί να μυρίζει έντονα αέριο και υπάρχει ανησυχία και για το ενδεχόμενο νέας έκρηξης. Η Συγγρού παραμένει κλειστή από τις 7 το πρωί.

Καταστράφηκε ολοσχερώς διερχόμενο ταξί

Ευτυχώς ένας οδηγός ταξί που την στιγμή της έκρηξης περνούσε από το σημείο, δεν τραυματίστηκε, ενώ το όχημά του έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Ο άνδρας βρίσκεται σε σοκ.

Exit mobile version