Ισχυρό κι ενιαίο μέτωπο για το αντ-εργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης – Χιλιάδες στους δρόμους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ισχυρό κι ενιαίο μέτωπο για το αντ-εργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης – Χιλιάδες στους δρόμους

SHARE THIS

Χιλιάδες εργαζόμενοι, μαζί με φοιτητές αλλά και κόμματα της αντιπολίτευσης διαμαρτύρονται για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Μεγαλειώδης είναι η συγκέντρωση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, για το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Η χώρα βρίσκεται σε απεργιακούς ρυθμούς. ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ-ΕΚΑ συμμετέχουν στη γενική απεργία αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο, ενώ χειρόφρενο τραβούν και τα μέσα μεταφοράς. Συμμετέχουν επίσης ΠΝΟ και Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά ενάντια στις μεταρρυθμίσεις που σαρώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις αιώνων των εργαζομένων.

Το ΠΑΜΕ «άνοιξε» τον χορό των απεργιακών συγκεντρώσεων κατά του εργασιακού νομοσχεδίου στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σειρά πήραν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Πλήθος κόσμου διαδηλώνει, με πανό και συνθήματα κατά του νομοσχεδίου, το οποίο χαρακτηρίζουν «αντεργατικό έκτρωμα» και ζητούν να μην ψηφιστεί από τη Βουλή

Λίγο μετά τις 12:30, ξεκίνησε με μεγάλη συμμετοχή, η απεργιακή πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος προς τη Βουλή. Χιλιάδες εργαζόμενοι, μαζί με φοιτητές αλλά και κόμματα της αντιπολίτευσης διαμαρτύρονται για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Απέναντι στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο και την κατάργηση του 8ωρου, χιλιάδες εργαζόμενοι δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχουν βγει στον δρόμο, εκφράζοντας, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, «τη διαμαρτυρία του κόσμου της εργασίας απέναντι στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο».

Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης αλλά και άλλες πόλεις.

Η συμμετοχή του κόσμου είναι μαζική και είναι ενδεικτικό, καθώς η κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ προσεγγίζει το Σύνταγμα και το τέλος στην Ομόνοια.

Δήλωση Κουτσούμπα από τα Προπύλαια

«Ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση, το νομοσχέδιο αυτό είναι καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων. Τον τελικό λόγο πλέον έχουν οι εργάτες και οι εργάτριες, οι νέοι και οι νέες», ανέφερε ο ΓΓ της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Τσίπρας: «Ο κόσμος της εργασίας θα δώσει ρεπό διαρκείας στον κ. Μητσοτάκη»

«Για χάρη μιας μικρής ελίτ επιχειρηματιών βάζει στο στόχαστρο τον κόσμο της εργασίας, νομοθετεί περισσότερες ώρες δουλειάς, μικρότερο μισθό, νομοθετεί να πληρώνονται οι εργαζόμενοι με ρεπό. Ο κόσμος της εργασίας όμως είναι που θα δώσει ρεπό διαρκείας στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, στον κ. Μητσοτάκη και στους υπουργούς του» δήλωσε από την πλατεία Κλαυθμώνος ο Αλέξης Τσίπρας.

Φώφη Γεννηματά από την Κλαυθμώνος: «Ανοίγουμε ένα άλλο νέο δρόμο»

Το παρόν έδωσε και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Σε δηλώσεις η Φώφη Γεννηματά είπε ότι το νομοσχέδιο μας γυρίζει πίσω τονίζοντας ότι «ανοίγουμε ένα άλλο νέο δρόμο, τον δρόμο της αλλαγής με το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο».

Παρόν και το ΜέΡΑ25 με τον Γιάνη Βαρουφάκη

Σε ανάρτηση του κόμματος σημειώνεται πως «το ΜέΡΑ25 στέκεται δυναμικά απέναντι στις αθλιότητες που υπονομεύουν την ποιότητα ζωής, τα δικαιώματα και τα κεκτημένα του κόσμου της εργασίας».

Πορεία και σε άλλες πόλεις

Σε εξέλιξη βρίσκονται και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας οι απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τα εργασιακά, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Συνδικάτα, εργατικά σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπως αναφέρει το voria.gr, βγήκαν σήμερα για μια ακόμη φορά στον δρόμο, κηρύσσοντας πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στις αλλαγές που θα φέρει το νομοσχέδιο στις εργασιακές σχέσεις.

Μέλη του ΠΑΜΕ και άλλων κλαδικών σωματείων, έχοντας συγκεντρωθεί νωρίτερα στο άγαλμα Βενιζέλου, πραγματοποιούν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου.

Exit mobile version