Ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα με μοτοπορεία την Παρασκευή στα Προπύλαια
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα με μοτοπορεία την Παρασκευή στα Προπύλαια

SHARE THIS

«Να αντιταχθούμε πολύμορφα σε κράτη, εθνικισμούς, στρατούς, στον πόλεμο», αναφέρεται στο κάλεσμα για την μοτοπορεία.

Μοτοπορεία διοργανώνει την ερχόμενη Παρασκευή (18.30) στα Προπύλαια η ανοιχτή αντιπολεμική συνέλευση αναρχικών με αιτήματα «να σαμποτάρουμε την πολεμική μηχανή» και «να αντιταχθούμε πολύμορφα σε κράτη, εθνικισμούς, στρατούς, στον πόλεμο»

«Σε Ελλάδα, Ρωσία, Ουκρανία, ο εχθρός είναι το κράτος, το κεφάλαιο και η πατριαρχία» σημειώνει το κάλεσμα, σύμφωνα με την efsyn.gr, προσθέτοντας τα εξής:

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία εντάσσεται στην αναδιανομή της παγκόσμιας κυριαρχικής ισχύος και γιγαντώνει τη δυστοπία της εποχής μας. Οι κυρίαρχοι οργανώνουν και πάλι την υποδούλωσή μας, με χειρότερα δεσμά και μας καλούν να διαλέξουμε τους σφαγείς μας. Μέσα σε ένα διαρκές καθεστώς έκτακτης ανάγκης των τελευταίων δεκαετιών, όπου οι κοινωνίες και η καθημερινή ζωή στρατιωτικοποιούνται συστηματικά.

»Από τις “αντι”τρομοκρατικές σταυροφορίες και τον σταθερό συνοριακό πόλεμο κατά των μεταναστ(ρι)ών που παρουσιάζονται ως “ανεπιθύμητοι/-ες εισβολείς”, μέχρι τις καραντίνες, τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας, τους υγειονομικούς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς της τελευταίας διετίας. Ενώ ήδη ανακοινώνονται τα επόμενα επεισόδια “κρίσεων”: ενεργειακή, οικονομική, επισιτιστική».

Exit mobile version