Καύσωνας και αδέσποτα – Πως να τα βοηθήσουμε
EUROKINISSI ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καύσωνας και αδέσποτα – Πως να τα βοηθήσουμε

SHARE THIS

Οι φιλοζωικές οργανώσεις της χώρας καθώς και οι σύλλογοι προστασίας των ζώων απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να αφήνουν λίγο νερό για τα αδέσποτα

Τα αδέσποτα και άστεγα ζώα αυτό που έχουν ανάγκη τις πολύ ζεστές ημέρες του καύσωνα είναι λίγο νερό και το δικαίωμα να αναζητούν καταφύγιο σε δροσερά μέρη χωρίς να τα διώχνουμε ή να τα ενοχλούμε. Τις τελευταίες ώρες όλες οι φιλοζωικές οργανώσεις της χώρας καθώς και οι σύλλογοι προστασίας των ζώων απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να αφήνουν λίγο νερό για τα τετράποδα που κυκλοφορούν στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον, υποφέροντας από τη ζέστη.


ΠΦΠΟ

Καλούν παράλληλα τους φιλόζωους αλλά και κάθε πολίτη να μην ενοχλούν τα αδέσποτα, όταν εκείνα βρουν καταφύγιο σε κάποιο σκιερό μέρος και να μην τα φοβούνται, ούτε να τα διώχνουν καθώς, ως επί το πλείστον, πρόκειται για φιλήσυχα ζώα.

Σε ότι αφορά τις οδηγίες που δίνονται για την προστασία των αδέσποτων, όταν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, είναι εύκολο για τον καθένα να προσφέρει λίγο δροσερό νερό για τα ζώα, ώστε να αποφύγουν τον κίνδυνο της θερμοπληξίας. Την ίδια τακτική, άλλωστε, εφαρμόζουν και πολλοί δήμοι οι οποίοι, σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις, τοποθετούν ποτίστρες σε διάφορα σημεία.

Exit mobile version