Κάλεσμα αλληλεγγύης: Μεγάλη ανάγκη για μαξιλάρια στις πτέρυγες covid στο Ιπποκράτειο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάλεσμα αλληλεγγύης: Μεγάλη ανάγκη για μαξιλάρια στις πτέρυγες covid στο Ιπποκράτειο

SHARE THIS

«Η Θεσσαλονίκη έχει έναν μαύρο ιστό σαν κατακάθι, αλλά έχει και πολλούς κόκκινους φάρους που αναβοσβήνουν. Σ΄αυτούς ελπίζουμε.»

Η κατάσταση όσον αφορά την πανδημία φαίνεται πως είναι πλήρως εκτός ελέγχου. Το ΕΣΥ βρίσκεται υπό κατάρρευση. Υπάρχουν ελλείψεις πέραν από το προσωπικό, ακόμη και σε βασικά αγαθά. Κλινοσκεπάσματα και μαξιλάρια. Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται και πάλι στο «κόκκινο» και αφού η πολιτεία δε δείχνει να ενισχύει-όπως έλεγε- το ΕΣΥ, χρειάστηκε παρέμβαση των ίδιων των ηρώων της πρώτης γραμμής, των υγειονομικών, να ζητήσουν τη βοήθεια του κόσμου.

Όπως γνωστοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ανάρτησή της η παθολόγος – εντατικολόγος στο «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, Χριστίνα Κυδώνα, υπάρχουν ελλείψεις σε μαξιλάρια για τους ασθενείς που βρίσκονται στις πτέρυγες covid του νοσοκομείου.

Ζητάει μάλιστα στο κάλεσμά της, που ανήρτησε εχθές το βράδυ, να αφήσουν οι πολίτες τα μαξιλάρια στην πύλη του νοσοκομείου.

Για ακόμη μία φορά, ο λαός θα σώσει τον λαό, η αλληλεγγύη θα νικήσει!

Το κάλεσμα

«Χρειαζόμαστε μαξιλάρια για τους ασθενείς μας στις πτέρυγες covid. Βρείτε τα, αγοράστε τα και φέρτε τα στην πύλη του Ιπποκρατείου. Θα χαρούμε πολύ και θα σας ευχαριστήσουμε δεόντως!»

Επανήλθε εκ νέου σήμερα και ευχαρίστησε τον κόσμο που έσπευσε να βοηθήσει με μια συγκινητική ακόμη ανάρτηση, ενώ τόνισε ότι η ανταπόκριση του κοινού ήταν άμεση.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανάρτησή της αναφέρει:

«Η Θεσσαλονίκη έχει έναν μαύρο ιστό σαν κατακάθι, αλλά έχει και πολλούς κόκκινους φάρους που αναβοσβήνουν. Σ΄αυτούς ελπίζουμε.»

Ολόκληρη η ανάρτηση, με διευκρινίσεις:

Η ανταπόκριση σας ήταν άμεση και συγκινητική! Για να διευκρινίσω τυχόν απορίες… Τα μαξιλάρια των ασθενών, όπως και οι μαξιλαροθήκες και τα σεντόνια πλένονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και αποστειρώνονται, οπότε παρά την καλή τους ποιότητα, χαλάνε γρήγορα, κάποια δε, αχρηστεύονται και πετιούνται όταν δεν μπορούν να καθαριστούν από τις εκκρίσεις των ασθενών. Αυτό δημιουργεί μεγάλες ανάγκες που δεν καλύπτονται επαρκώς και η έλλειψη σε τέτοια είδη είναι διαρκής, αφορά όλες τις κλινικές του Ιπποκρατείου και γνωρίζω καλά οτι αφορά ΟΛΑ τα νοσοκομεία της χώρας. Μπορεί κάποιος να πει πως αυτό δεν θα το λύσει η αλληλεγγύη του κόσμου και οτι είναι υποχρέωση της Πολιτείας. Συμφωνώ απόλυτα. Κάποια στιγμή όμως πρέπει να λυθεί. Και μέχρι η Πολιτεία να ιεραρχήσει τις προτεραιότητες της, οι ασθενείς δεν μπορούν να έχουν για προσκεφάλι τους τα διπλωμένα τους μπουφάν. Αν λοιπόν κάποιος θέλει να κάνει μια δωρεά που θα είναι ωφέλιμη στο δημόσιο σύστημα υγείας, ας αρχίσει από αυτό. Οποιοδήποτε είδος αφορά το στρώσιμο μιας νοσοκομειακής κλίνης μας είναι απαραίτητο.
– Αδιάβροχο κάλυμμα στρώματος
– Αδιάβροχο κάλυμμα μαξιλαριού
– Μαξιλάρια
– Μαξιλαροθήκες (άσπρες)
– Σεντόνια (άσπρα)
Βρείτε τα αντίστοιχα μαγαζιά και τις βιοτεχνίες της πόλης και αγοράστε τα από κει.
Αν καλυφθούν οι πτέρυγες covid και υπάρχει προσφορά θα καλύψουμε και τις υπόλοιπες κλινικές. Είναι μεγάλο βάσανο για το προσωπικό να μην έχει να στρώσει το πρωί και να μαλώνουν οι προΪσταμένες μεταξύ τους ποια θα πρωτοκαλύψει το τμήμα της με αυτά που δίνει το πλυντήριο.
Κάθε δωρεά σας μπορεί να καταγραφεί και το νοσοκομείο να σας ευχαριστήσει εγγράφως. Η Θεσσαλονίκη έχει έναν μαύρο ιστό σαν κατακάθι, αλλά έχει και πολλούς κόκκινους φάρους που αναβοσβήνουν. Σ΄αυτούς ελπίζουμε.
Exit mobile version