Καλλιθέα: Έρευνα για τις συνθήκες θανάτου εργαζόμενου στον Δήμο
EUROKINISSI ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ - ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλλιθέα: Έρευνα για τις συνθήκες θανάτου εργαζόμενου στον Δήμο

SHARE THIS

Σε διενέργεια ΕΔΕ προχώρησε η δημοτική αρχή.

Έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας εργαζόμενος του δήμου Καλλιθέας το απόγευμα της Κυριακής (23/7), όταν επικρατούσαν συνθήκες ακραίου καύσωνα, διέταξαν οι αρμόδιες Αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, σε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προχώρησε ο δήμαρχος της Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, μετά την είδηση για τον θάνατο πιθανότατα από θερμοπληξία του 49χρονου υπαλλήλου στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Δημοτική Αρχή Καλλιθέας, εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος εργαζόμενου και δήλωσε ότι ο Δήμος «είχε συμμορφωθεί με όλες τις εγκύκλιες οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων και έχει λάβει έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των εκτάκτων καιρικών φαινομένων».

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος άνδρας, που ανήκε σε ευπαθή ομάδα λόγω βεβαρημένης υγείας, κατέρρευσε, όπως ανέφεραν οι αυτόπτες μάρτυρες, στην προσπάθεια του να ξεκλειδώσει την είσοδο της παιδικής χαράς, όπως του είχε ανατεθεί.

Παρά την άμεση κινητοποίηση περιοίκων και ΕΚΑΒ και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του διασώστη, ο άντρας μεταφέρθηκε νεκρός στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες από το Λαϊκό Νοσοκομείο, θα ακολουθήσει αυτεπάγγελτη δίωξη, καθώς ο 49χρονος, εφόσον ανήκε σε ευπαθή ομάδα, δεν επιτρεπόταν να εργάζεται με τόσο υψηλή θερμοκρασία.

Exit mobile version