«Καλοκαίρι στις φωτιές και Χειμώνα στις ψευτιές» – Πυροσβέστες κατά κυβέρνησης (video)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καλοκαίρι στις φωτιές και Χειμώνα στις ψευτιές» – Πυροσβέστες κατά κυβέρνησης (video)

SHARE THIS

Οι ήρωες του καλοκαιριού, που με πενιχρά μέσα προσπάθησαν να σώσουν ό,τι σωζώντας από τις κυβερνητικές παλινωδίες, ζητάνε πράξεις και όχι άλλα λόγια

«Καλοκαίρι στις φωτιές και Χειμώνα στις ψευτιές», ήταν στην Θεσσαλονίκη το σύνθημα των πυροσβεστών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έξω από το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, διεκδικώντας 12μηνη εργασία και ένταξή στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Οι ήρωες του καλοκαιριού, που με πενιχρά μέσα προσπάθησαν να σώσουν ό,τι σωζώντας από τις κυβερνητικές παλινωδίες, ζητάνε πράξεις και όχι άλλα λόγια από την κυβέρνηση. Δεν είναι τυχαίο, ότι σε πανό τους έγραφαν: «ήρωες στις πυρκαγιές, γερασμένοι στις προκηρύξεις».

Ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών, Θανάσης Ψαρόπουλος, υπογράμμισε ότι, «ζητάμε από την κυβέρνηση να δουλεύουμε 12 μήνες. Η Πυροσβεστική εδώ και πολύ καιρό έχει ανάγκες για 12μηνη απασχόληση. Εμείς είμαστε εδώ, έτοιμοι, είμαστε συμβασιούχοι πυροσβέστες, ένα κομμάτι του Σώματος που πρέπει να είμαστε εδώ και να δουλεύουμε όλο το χρόνο. Η κλιματική αλλαγή έχει έρθει, έχει χτυπήσει την πόρτα μας και δεν είναι μόνο οι φωτιές. Αυτή τη στιγμή εργάζονται 2.500 συνάδελφοι, αλλά είναι αυτοί που είναι στην πρώτη γραμμή και δίνουν την καθημερινή μάχη».

Exit mobile version